Wat we doen

Voor elke klantwens een passende oplossing

We realiseren de meest uiteenlopende projecten

Klimaatverandering heeft verstrekkende gevolgen voor het milieu, ecosystemen en de samenleving. Transities op het gebied van energie, water, mobiliteit en industrie zijn gaande. Onze transities tonen de maatschappelijke en ecologische uitdagingen die we hebben voor het bouwen van een duurzame leefomgeving. Elke transitie bestaat uit meerdere niches; de expertise die we in ons 147-jarig bestaan hebben ontwikkeld. Dit zijn gespecialiseerde product-marktcombinaties waarbij onze expertise aansluit bij specifieke marktvragen. Elke expertise is een showcase van de projecten die wij voor onze klanten hebben uitgevoerd.
Onze projecten zijn zichtbaar door te kijken naar gebouwen, bruggen, huizen, wegen, tunnels, havens, ziekenhuizen en universiteitsgebouwen die het landschap vormgeven. Altijd om ons welzijn in wonen, werken, vrije tijd of mobiliteit te verbeteren.

Onze Transities

We richten ons op vijf transities die van maatschappelijke en ecologische invloed zijn: 1) Energietransitie om een duurzaam energiesysteem te creëren, 2) Stedelijke ontwikkeling en bouw om het welzijn voor wonen en werken te verbeteren, 3 ) Infrastructuur om de mobiliteit en logistiek te verbeteren, 4) Waterbestendigheid om  watervoorziening en waterbescherming te verbeteren, en 5) Industriële vernieuwingen om industriële transities mogelijk te maken.

Transitions
Onze hoofdactiviteiten zijn gericht op Nederland en tegelijkertijd blijven we internationale kansen verkennen. Onze projecten in het buitenland zijn geconcentreerd in Europa, Azië, het Caribisch gebied en Afrika.

Onze expertises

Ballast Nedam bestaat uit een diversiteit aan mensen met echte vakkennis. De expertise die we bieden is heel divers: van het bouwen van afzinktunnels tot het plaatsen van windturbines; van het realiseren van complexe hoogbouw tot het werken aan restauratieprojecten. 

Bekijk alle expertises

Unieke landschapsiconen

Onze projecten zijn onze visitekaartjes. Ze zijn het resultaat van het combineren van kennis, ervaring, toewijding en samenwerking. Wat we bouwen varieert van kleinschalige lokale appartementen tot hoogbouw onder uiterst complexe omstandigheden. Met het doel om zo goed mogelijk te voldoen aan de behoeften van onze klanten.

Onze projecten

We nemen je mee naar onze projecten in binnen- en buitenland. Dit zijn onze visitekaartjes.

Bekijk onze uitgelichte projecten