Ons verhaal

De weg naar verbetering is nooit af

Ons verhaal

Wie we zijn en waar we voor staan delen we graag met al onze stakeholders. Zo weten onze klanten, partners, werknemers en sollicitanten wat zij kunnen verwachten van de samenwerking met Ballast Nedam. Altijd met het uitgangspunt 'Challenge to Improve'. We geloven namelijk dat we duurzame groei kunnen realiseren door onszelf continu te blijven uitdagen om te verbeteren. Als mens en als professional. Elke dag opnieuw.

Ons manifest

Ons doel, voor nu en in de toekomst, is om onszelf voortdurend uit te dagen om te verbeteren. Elke dag proberen we beter te worden. Als mensen en als professionals. Dat doen we door kennis te delen, ons aan te passen aan nieuwe omstandigheden en door een open mind te hebben. Wij streven ernaar om waarde te creëren voor onze klanten door nieuwe manieren van werken te verkennen en door risico's te beheersen en oplossingen te vinden als team. Wij richten ons op het verbeteren van het welzijn, de veiligheid en de duurzaamheid van onze omgeving.

Lees verder

Challenge to Improve


Wij zijn
een Nederlandse bouw- en ontwikkelbedrijf. Onze mensen zijn onze belangrijkste kracht, onze expertises en projecten ons visitekaartje. Al 147 jaar onderzoeken we nieuwe manieren om landschapsiconen te creëren voor een betere leefomgeving. Dat kunnen kleinschalige lokale projecten zijn of grote infrastructurele werken, gebiedsontwikkeling en complexe hoogbouw. Om de hoek, in het centrum van de stad of in het buitenland.
Wij geloven dat we duurzame groei kunnen realiseren, door onszelf voortdurend uit te dagen om te verbeteren. Elke dag opnieuw. Door de kwaliteit van ons werk en de oplossingen die we bieden te verbeteren, door de toegevoegde waarde die we creëren voor onze klanten te verbeteren en door onszelf uit te dagen het welzijn van de omgeving waarin we opereren, te vergroten.


Wij zien
de Nederlandse bouw- en ontwikkeling sector in veel opzichten als een uitdagende markt. Grote infrastructurele- en bouwprojecten hebben vaak te maken met complexe risico’s. Onze regionale markten vragen om een toegewijde lokale aanpak om onze klanten optimaal te bedienen.
Ook het aantrekken van de juiste talenten is cruciaal voor al onze activiteiten. De overgang naar een duurzamere samenleving vereist veranderingen in elk aspect van ons bedrijf en daarbuiten. Bij Ballast Nedam gaan we deze uitdagingen graag aan, dit past bij onze identiteit.


Met de
toegevoegde waarde van onze internationale moederorganisatie Rönesans Holding en de inzet van onze professionele en gepassioneerde mensen, zijn wij meer dan ooit in staat om deze uitdagingen aan te gaan. De basis en het resultaat van onze manier van samenwerken is vertrouwen. Wij werken met toegewijde teams die zich volledig richten op hun markten en klanten. Dit stelt ons in staat te handelen met de wendbaarheid van een lokale speler, en de kracht van een groot bouwbedrijf. Bovendien zijn we in staat om de best practices van onze internationale ervaring toe te passen in Nederland en brengen wij onze unieke Nederlandse capaciteiten visa versa op de internationale markt.
We stellen vragen, vinden unieke oplossingen en veranderen dingen totdat we de gewenste resultaten bereiken.


Wij nodigen
je uit om samen met ons de uitdaging aan te gaan om verder te groeien en te verbeteren.

Wij zijn Ballast Nedam. We Challenge to Improve.

Organisatiewaarden

We leven en werken volgens onze organisatiewaarden. Dat betekent dat we het gedrag stimuleren waar we sterk in geloven:
 • We richten ons op mensen en relaties

  We zijn bescheiden en respectvol naar anderen. We hebben oog voor de behoeften van anderen en streven naar oplossingen die daarop aansluiten. We zijn geloofwaardig om mee samen te werken. We doen wat we zeggen en bieden oplossingen op basis van ervaring.

 • We omarmen eigenaarschap

  We zijn ambitieuze en gedreven mensen, we zijn toegewijd aan het werk: we werken hard omdat we willen slagen. En we richten ons op eigenaarschap door verantwoordelijkheid te nemen voor ons werk en daarop aanspreekbaar te zijn.

 • We leren, passen aan en groeien

  We streven naar succes, we leren graag en willen resultaten boeken. We handelen met ondernemersgeest: we zijn praktisch en veerkrachtig en handelen met een ‘fix it’ mentaliteit. We omarmen diversiteit. We kijken vanuit een breder perspectief om rijkere inzichten te verkrijgen en passende oplossingen te creëren.

Strategische ambities

De strategie om onze doelen te behalen, is gestoeld op onze vier belangrijkste ambities:

 1. Een voorkeurswerkgever zijn en blijven
 2. Operational excellence optimaliseren
 3. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen uitbreiden
 4. Financiële stabiliteit vergroten

→ Lees meer over onze strategische ambities

Terug naar