Bestuur en toezicht

Inspirerende leiders op de juiste plek

Leiderschap gaat over voorbeeldgedrag

Toegewijde, inspirerende mensen op de juiste plek in de organisatie hebben, is een van onze belangrijkste overtuigingen. Zo is onze organisatie ook ingericht, binnen alle lagen van het bedrijf. Het bestuur van Ballast Nedam bestaat uit een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen. 

 

Samenstelling Raad van Bestuur

Atilla Kemal Sağlam

CEO Ballast Nedam

De heer Sağlam werd per 1 september 2019 benoemd tot Chief Executive Officer van Ballast Nedam Construction en per 7 augustus 2020 tot Chief Executive Officer van Ballast Nedam.

De heer Sağlam is bestuurder A van Ballast Nedam N.V. Hij is verantwoordelijk voor de activiteiten van alle business units binnen Ballast Nedam Construction, de afdeling Human Resources, en de strategie van Ballast Nedam.

De heer Sağlam is in 1978 geboren. Hij voegde zich in 2008 bij Rönesans Holding en werkte tot 2013 in verschillende functies binnen Renaissance Construction Rusland. Daarna bekleedde hij functies binnen Rönesans Energy en binnen enkele afdelingen op het hoofdkantoor van Rönesans Holding in Turkije. Voor zijn benoeming bij Ballast Nedam was hij CEO en bestuurslid van Rönesans Healthcare Facilities Management Company en bestuurslid van Heitkamp Ingenieur und Kraftwerksbau GmbH. Hij is ingenieur elektrische elektronica, afgestudeerd aan de Middle East Technical University in 1999 en behaalde zijn MBA in 2001.

Hayrettin Koçak

Lid Raad van Bestuur en CFO Ballast Nedam

De heer Koçak is op 2 januari 2017 binnen de Raad van Bestuur benoemd als Chief Financial Officer (CFO). De heer Koçak is een bestuurder B van Ballast Nedam N.V.


De heer Koçak richt zich op financieringsaangelegenheden voor zover het Ballast Nedam als geheel betreft en de afdelingen die zich bezighouden met de financiële controle, financiële diensten en interne audit rapporteren aan hem. Ook is hij verantwoordelijk voor Ballast Nedam Development.

De heer Koçak is geboren in 1981. Voordat de heer Koçak zich bij Ballast Nedam voegde, was hij CFO voor Renaissance Construction Rusland. Hij is afgestudeerd in economie aan de Middle East Technical University in Ankara in 2004.

Olav Padberg

Lid Raad van Bestuur Ballast Nedam

De heer Olav Padberg is binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de divisie Industrie, waaronder begrepen de prefab betonfabrieken en Ballast Nedam Industriebouw, alsmede is hij verantwoordelijke voor de afdelingen assurantiën, compliance en juridische zaken voor Ballast Nedam als geheel. De heer Padberg is een bestuurder A van Ballast Nedam N.V.

Hij startte zijn loopbaan bij Ballast Nedam in 2007. In 2011 werd hij benoemd als Directeur Legal van Ballast Nedam en Compliance Officer van het Ballast Nedam Pensioenfonds. De heer Padberg heeft zijn studie rechten behaald aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Sander Lefevre

Lid Raad van Bestuur Ballast Nedam

De heer Sander Lefevre is binnen de Raad van Bestuur van Ballast Nedam verantwoordelijk voor de divisie Infrastructure. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor Ballast Nedam Concessions. De heer Lefevre is een bestuurder A van Ballast Nedam N.V. Sinds 2006 bekleedde hij verschillende managementposities binnen Ballast Nedam, waaronder directeur Ballast Nedam Infra.

De heer Lefevre is geboren in 1973 en heeft de Nederlandse nationaliteit. Na zijn opleiding aan de Technische Universiteit Delft begon hij zijn carrière in 1998 als projectmanager bij Royal Haskoning DHV.

Eric van Zuthem

Lid Raad van Bestuur Ballast Nedam

De heer Eric van Zuthem is geboren in 1968. Binnen de Raad van Bestuur is de heer van Zuthem verantwoordelijk voor de divisie International, bestaande uit Ballast Nedam International Projects, Ballast Nedam UK, Heitkamp Construction Swiss, Ballast Nedam Energietransitie en de stafafdeling Contract Management, alsmede de lopende projecten van Ballast Nedam Building Projects.

Eric is een bestuurder A van Ballast Nedam N.V. Hij voltooide zijn studie civiele techniek aan de Universiteit van New Hampshire, USA. Voor zijn indiensttreding bij Ballast Nedam was de heer Van Zuthem lid van de Management Board van Koninklijke BAM Groep en CEO van BAM International. Bij Ballast Nedam is hij per 10 januari 2022 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur voor onbepaalde tijd.

Niels Doodeman

Lid Raad van Bestuur Ballast Nedam

De heer Niels Doodeman (1968) is binnen de Raad van Bestuur sinds 1 oktober 2023 verantwoordelijk voor de divisie Building Netherlands, waaronder de regionale bedrijven van Ballast Nedam vallen, bestaande uit Ballast Nedam West, Ballast Nedam Zuid, Heddes Bouw & Ontwikkeling, Ursem Modulaire Systemen en de Laudy Groep.

Niels Doodeman startte zijn loopbaan bij Heddes Bouw & Ontwikkeling, waarna hij verder doorgroeide en meerdere opleidingen op bedrijfskundig en financieel gebied afrondde. Zijn West-Friese afkomst maakt hem een nuchtere doorzetter, gericht op een strategische focus en transparantie.

Technical en shared services

Technical en Shared services vormen de basis van operational excellence. De basis van een gestroomlijnde en wendbare organisatie ligt bij de interne processen. Zo bewaken wij de effectiviteit en efficiëntie van onze organisatie, met het doel om klantgericht te kunnen werken. 

Martijn Smitt

Executive director Ballast Nedam Shared en Technical services

De heer Martijn Smitt is Executive Director binnen het management van Ballast Nedam. In deze functie is hij verantwoordelijk voor veel van onze Technical and Shared Services. Hieronder vallen Veiligheid, Duurzaamheid, CSR, Marketing & Communicatie, Kwaliteit, ICT, Digital Transformation & Innovation, Onderzoek en Milieuadvies. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor Ballast Nedam Materieel.

Vanuit zijn passie is de heer Smitt al ruim twee decennia betrokken bij talloze multidisciplinaire internationale bouwprojecten. Als één van de weinigen ter wereld weet hij de complexe afzinktechnologie te combineren met de dynamica die bij het afzinkproces komt kijken. Met zijn expertise draagt hij tevens bij aan de groei en ontwikkeling van de tunnelactiviteiten van Ballast Nedam.

De heer Smitt startte zijn loopbaan bij Ballast Nedam in 2018. Na zijn opleiding aan de Technische Universiteit Delft startte hij zijn bouwcarrière in 1993 en werkte aan een groot aantal Nederlandse en internationale infrastructurele projecten.

Corporate Governance

Ballast Nedam’s Corporate Governance documenten omvatten de statuten, het reglement van de Raad van Bestuur en de gedragscode met deelcodes. Ook het rooster van aftreden is hier te vinden. Voor vragen kun je contact opnemen met onze afdeling legal.

→ Lees meer over Corporate Governance

Samenstelling Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op het beleid en de gang van zaken van de Raad van Bestuur en heeft een adviserende rol. De Raad van Commissarissen heeft oog voor de belangen van Ballast Nedam N.V. en de daarmee samenhangende onderneming.

Lees meer
Terug naar