Digitalisering

Digitalisering en Innovatie: Dit doen we samen met onze klanten

De digitalisering van de bouw biedt volop kansen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze klanten. Door innovatie en digitalisering kunnen we hen meenemen in ons bouwproces en de kwaliteit en productie verhogen. Zo ontstaat een samenwerking tussen mensen, machines en systemen. Met als resultaat: een nieuwe manier van bouwen.
Waarom we blijven innoveren? Het zorgt ervoor dat we meer toegevoegde waarde kunnen bieden aan onze klanten. Doordat we data omzetten naar modellen, kunnen we onze klanten meenemen in het bouwproces. Bovendien verhoogt de innovatie onze kwaliteit en productie.

Nieuws en verhalen over digitalisering

We zitten niet stil. Hier lees je meer over dit thema.

Bouwen met BIM: een eigen aanpak 

Voordat we buiten gaan bouwen, bouwen we het project eerst binnen: op de computer. Met BIM (Building Information Modelling) maken we een virtuele weergave van het bouwwerk, waarbij we geometrie en informatie aan elkaar koppelen. Doordat we met BIM werken, kunnen we data slim vastleggen en met elkaar delen en bovendien faalkosten voorkomen. Fouten in de computer kosten immers minder geld dan fouten in de werkelijkheid. 

Onze eigen BIM-aanpak noemen we BIM4Project. Dit is de verzamelnaam van vier deelgebieden in projecten waarin BIM succesvol wordt toegepast: BIM2Design, BIM2Construct, BIM2Field en BIM2Operate. Met succes: onze BIM4Project-aanpak op de Blankenburgverbinding werd bekroond met de GEOBIM2020-award.

We zetten steeds een stap verder

Digitalisering en Innovatie gaan verder dan bouwen met BIM. We werken met robots, laserscanning, machineleren en kunstmatige intelligentie. Door steeds een stap verder te zetten, zijn we steeds beter in staat om de klantervaring nog beter te maken.

Een drone voor maatvoering

Zo werkt het!

Bekijk video

Samen maken we nog meer impact

Met andere grote bouwbedrijven zijn we de Digital Engineering Community gestart, waarin we onze engineeringsprocessen gezamenlijk steeds meer digitaliseren en automatiseren. Daarnaast zijn we kartrekker van de implementatie van de BIM basis Infra en dragen we volop bij aan andere initiatieven via het BIM Loket en BuildingSMART International.

Terug naar