Digitalisering

Digitalisering en Innovatie: Dit doen we samen met onze klanten

De veranderingen die opkomende digitale technologieën in ons leven teweeg hebben gebracht, zijn veel groter dan we hadden kunnen voorspellen. Bij Ballast Nedam zetten we maximaal in op deze nieuwe technieken en innovaties.
Waarom we dit doen? Het zorgt ervoor dat we meer toegevoegde waarde kunnen bieden aan onze klanten. Als organisatie kunnen we nu sneller betere beslissingen nemen, kosten besparen en onze processen verbeteren. Dit levert concurrentievoordeel voor ons op en het voegt waarde toe aan de manier waarop we ‘assets’ ontwerpen, bouwen en beheren.

Transitie naar een digitale en innovatieve organisatie

Onze processen worden steeds meer ingericht op basis van data. Deze nieuwe werkwijze vraagt om een slimme aanpak. We innoveren daarom 'agile': in kleine stapjes. We werken samen met onze vaste partners, waardoor we die kleine stapjes zo efficiënt mogelijk kunnen zetten. 

BIM4Project: onderscheidend in de markt

Ballast Nedam focust zich binnen Digitalisering en Innovatie onder andere op haar integrale BIM4Project-aanpak. Dit is de verzamelnaam van vier deelgebieden in het project waarin BIM succesvol wordt toegepast: BIM2Design, BIM2Construct, BIM2Field en BIM2Operate. Met succes: onze BIM4Project-aanpak op de Blankenburgverbinding werd bekroond met de GEOBIM2020-award.

Dit is hoe wij BIM-technieken inzetten

Kijk mee in 240 seconden.

We zetten steeds een stap verder

Digitalisering en Innovatie gaan verder dan onze BIM4Project-aanpak. We maken innovatief gebruik van robots, laserscanning, machineleren en kunstmatige intelligentie in onze engineering en uitvoeringsprocessen. Daarnaast richten we ons op een cultuurverandering, rondom mensen, organisaties, processen en ‘agile’ werken. Door steeds een stap verder te zetten, zijn we steeds beter in staat om de klantervaring nog beter te maken.

Slimme inzet van BIM en onze robotplotter

Op de A24 Blankenburgverbinding gaan we circa 280.000 stekken en beugels in de onderwaterbetonvloer van de Maasdeltatunnel en Hollandtunnel boren. Precisie staat centraal., aangezien de wapeningskorf in het onderwaterbeton absoluut niet geraakt mag worden.

Onze aanpak
Zo maken we nog meer impact

We vinden het belangrijk om samenwerkingen op te zoeken. Een voorbeeld? Met andere grote bouwbedrijven zijn we de Digital Engineering Community gestart, waarin we gezamenlijk onze engineeringsprocessen steeds meer digitaliseren en automatiseren. Samen kunnen er snellere stappen gemaakt worden in het ontwikkelen, tegen lagere kosten en dankzij het gebruik van ieders kennis. Daarnaast zijn we kartrekker van de implementatie van de BIM basis Infra en dragen we volop bij aan andere initiatieven via het BIM Loket en BuildingSMART International.

We zetten onze kennis en samenwerkingen in op ieder project dat we starten. We zijn op de goede weg en zullen een leidende rol blijven spelen in de bouwsector, waardoor de juiste talenten blijven aantrekken.

Terug naar