Wij zijn Ballast Nedam

Onze mensen zijn onze grootste kracht

Wij zijn Ballast Nedam

Wij zijn een Nederlands bouw- en ontwikkelbedrijf. Onze mensen zijn onze grootste kracht. Samen streven we ernaar om een veilige en duurzame leefomgeving te creëren. Een omgeving waarin gezondheid, comfort en welzijn het allerbelangrijkst zijn. Elke dag dagen we onszelf uit om te verbeteren en zo toegevoegde waarde te creëren voor onze klanten. Altijd met het oog op de duurzaamheid van de omgeving waarin we wonen, werken en leven.  
We zijn open-minded en gretig om te leren en verder te groeien. We passen onze unieke manier van werken toe om mooie werken te realiseren, in Nederland en daarbuiten. We zijn er trots op deel uit te maken van Rönesans Holding, nummer 9 in de lijst van Europa's grootste internationale bouwondernemingen.

Onze geschiedenis is een route door het landschap

Ballast Nedam bestaat al meer dan 140 jaar. Daardoor hebben we een schat aan kennis en expertise opgebouwd. En we hebben een indrukwekkende lijst aan Nederlandse en internationale gebouwen, bruggen, tunnels, havens, woningen en snelwegen op onze naam staan. 

Onze geschiedenis

Challenge to Improve

Meer dan ooit zijn we in staat om uitdagingen aan te gaan. We worden gesterkt door de toegevoegde waarde van onze internationale moederorganisatie Rönesans Holding en de inzet van onze professionele en gepassioneerde mensen. In ons manifest verklaren we onze visie op kansen in de bouwsector en de ambities die we hebben om het verschil te maken. 


→ Lees ons verhaal

Wij zijn Ballast Nedam

Bekijk ons verhaal in 120 seconden.

Onze organisatieonderdelen

We handelen met de wendbaarheid van een lokale speler, maar hebben de kracht van een groot bouwbedrijf. Hoe we dat doen? Ballast Nedam is georganiseerd als platformorganisatie, waardoor we onze decentrale en gespecialiseerde organisatieonderdelen zo goed mogelijk kunnen faciliteren. Onze teams kunnen zich daardoor volledig richten op hun specifieke markten en klanten. De optelsom van alle divisies en business units samen, biedt de mogelijkheid om klanten en partners een totaaloplossing te bieden.

→ Bekijk onze organisatieonderdelen

Bestuur en toezicht

Het hebben van inspirerende leiders op de juiste plek is een van onze belangrijkste overtuigingen. Bij Ballast Nedam vinden we dat iedereen een leider zou moeten zijn. Dat betekent commitment tonen, eigenaarschap nemen en handelen naar de waarden die we omarmen. We zijn ook sterk vertegenwoordigd in onze Raad van Bestuur en onze Raad van Commissarissen. Zij begeleiden en inspireren ons om Ballast Nedam elke dag beter te maken.

Bestuur en toezicht

Management organisatieonderdelen

Ballast Nedam faciliteert al haar organisatieonderdelen. Elke divisie en elke business unit heeft haar eigen unieke markt en klantenkring. De combinatie van al deze onderdelen maakt onze organisatie sterk. De dagelijkse leiding is in handen van het management van de organisatieonderdelen.

→ Bekijk hier het volledige overzicht

 

Rönesans Holding

Rönesans Holding werd in 2015 aandeelhouder van Ballast Nedam. Het bedrijf is opgericht in 1993 en is momenteel actief als hoofdaannemer en investeerder in 27 landen over de hele wereld. De holding houdt zich bezig met de domeinen bouw, infra, vastgoedontwikkeling, energie, industriebouw en gezondheidszorg.

→ Lees meer over Rönesans Holding