Een van de hoogste appartementengebouwen in Rotterdam

Een zee aan nieuwe woonruimte

The CoolTower

The CoolTower pronkt 154 meter hoog de lucht in en herbergt circa 282 appartementen. Met haar opvallende middenkroon, die de hoogte van andere woontorens in het centrum markeert, is het een verrijking voor de skyline.

  • 150 + meter hoog
  • 282 + appartementen
  • 208 Opdrachtgevers
Het ontwerp is zo gemaakt dat bandramen bewoners alle ruimte geven om te genieten van het adembenemende uitzicht. De balkons verbinden tot op grote hoogte met buiten. De constructie maakt dit mogelijk: de kern van het gebouw draagt volledig, met outriggers die de vloeren ondersteunen voor extra stabiliteit. Een cool ontwerp in de wijk Cool.

Op hoogte samenstellen

Ballast Nedam verzorgde het project vanaf het tekenwerk tot turn-key oplevering. Daarbij was het ontwerp om meerdere redenen uitdagend. De toren kon niet eenvoudig worden opgebouwd uit vooraf in elkaar gezette elementen. Vanwege de combinatie van verschillende materialen en gevelelementen moesten we alles op de bouwetages samenstellen. Daarbij moest ook worden voldaan aan hoge kwaliteitsnormen, met het oog op onder meer water- en winddichtheid, ook als gevolg van de hoogte.

Meerdere verdiepingen hoog windscherm

Niet alleen het resultaat telde, ook onze aandacht voor arbeidsomstandigheden en omgeving. Zo werkten we met een meerdere verdiepingen hoog windscherm: een goed afgeschermde werkomgeving. Die ging steeds met de vordering van de ruwbouw omhoog. In Nederland was dit nog uniek, in het buitenland hadden we er al goede ervaringen mee. Het centrum biedt bijzondere buren. Het oogziekenhuis bijvoorbeeld, waarvoor we speciaal trillingvrij moesten heien. Of de brandweerkazerne die we vrij baan gaven door de beperkte transportroutes via een slim just in time (JIT) ticketsysteem maximaal te benutten.

Meer informatie?

Halbe Veenstra

Managing Director Ballast Nedam Building Projects

Sinds 1 maart 2021 bekleedt Halbe de functie van Managing Director bij Ballast Nedam Building Projects. Hij is verantwoordelijk voor de oplevering van bouwprojecten, waarbij de tevredenheid van klanten en belanghebbenden voorop staat.

Terug naar