Wij houden van een uitdaging

Hier werken de experts van de bouwsector

Ballast Nedam Building Projects

Ballast Nedam bestaat uit 18 organisatieonderdelen. Ballast Nedam Building Projects is daar één van en realiseert grootschalige gecompliceerde projecten. De focus ligt op het bouwen van bijzondere architectuur, vaak onder uitdagende omstandigheden.

Groot werk

Building Projects is gespecialiseerd in omvangrijke projecten met een hoge organisatiegraad. Op internationaal niveau werkt de divisie samen met Ballast Nedam Internationaal. Een voorbeeld daarvan is het project Curaçao Medical Center in de Cariben.

Verder worden grote werken gerealiseerd zoals vervoersterminals, utiliteitsbouw, kantoren, ziekenhuizen en winkelcentra. De projecten hebben vaak één van de volgende kenmerken: bijzondere architectuur, uitdagende logistiek en een hoge mate van complexiteit.

Het karakter van Ballast Nedam Building Projects

Managing Director Halbe Veenstra: "Niets is voor ons te gek. Wij werken binnen elk marktsegment en we kunnen alle richtingen op. Daardoor zijn we als een kameleon in staat om ons aan te passen op de vraag van onze klanten.”

Om op hoog niveau te kunnen opereren zoekt Ballast Nedam Building Projects enkel naar de toppers uit de industrie: een mix van bewezen oud gedienden en high potentials. Onze teams zijn omgevingssensitief en kunnen op een kleinschalige bouwplaats grootschalige gebouwen realiseren, met minimale hinder. We hebben een gedeeld doel: de meest gecompliceerde projecten van Nederland realiseren. 

Drie voorbeelden om trots op te zijn

Het portfolio van Ballast Nedam Building Projects is goedgevuld. Een voorbeeld? Het hoofdkantoor ASR: een kantoorgebouw waar ze honderdduizend vierkante meter met energielabel G hebben getransformeerd naar een gebouwd met A+++ label. Ondertussen gingen de kantoorwerkzaamheden onafgebroken door. Hiermee won het project De Bouwpluim: een award voor het meest duurzame gebouw van Nederland en voor beste opdrachtnemer van Nederland.

Een ander voorbeeld is project Westfield Mall of the Netherlands, waar Building Projects een opengesteld winkelcentrum met uiterste precisie het meest grootschalige en luxueuze overdekte winkelcentrum van Nederland heeft gerealiseerd.

Bij project Hart van Zuid in Rotterdam speelden ze in samenwerking met de Gemeente Rotterdam succesvol in op ‘Social Return’. Mensen uit de omgeving die moeilijk aan een baan konden komen werden betrokken bij het project. Zo hielpen zij bij verschillende werkzaamheden zoals het opruimen van de bouwplaats en timmerwerkzaamheden. Daarnaast faciliteerden zij hen in de zoektocht naar hun talent.

Een selectie van projecten

Ballast Nedam Building Projects heeft al tientallen uitdagende projecten op haar naam staan. Een selectie van het portfolio:

Efficiëntie met oog voor detail

Het haalbaar maken van deze grote plannen is belangrijk voor Ballast Nedam Building Projects. In de tenderfase wordt al meegedacht om de uitvoering zo efficiënt mogelijk te kunnen maken. Door bijvoorbeeld het maken van de juiste keuzes in materiaal en vormgeving.

Een voorbeeld is de realisatie van station Arnhem Centraal. Het project is voorzien van grootschalige organische vormen en was oorspronkelijk bedacht om te realiseren in massief beton. Dit bleek niet mogelijk vanwege uitvoeringstechnische risico’s ten aanzien van gewicht en krimpfactoren. Door out of the box te denken is er gekeken naar scheepsbouwtechnieken. Deze specialistische kennis op het gebied van bijzondere vormgeving van techniek met staal kwam hier goed van pas. Met succes: vele awards zijn gewonnen dankzij het gebruik van beton en staal.

Het netwerk van Ballast Nedam Building Projects

Building Projects realiseert iconische bouwwerken voor en met haar relaties. Zij staan bekend om de grootschaligheid en complexiteit van de projecten. Dankzij moederbedrijf Rönesans Holding is er een sterke internationale oriëntatie en wordt de internationale kennis en expertise ingezet op bij ieder project. 

De relatie met de klant is van het allergrootste belang. Door de proces gestuurde aanpak lukt het Building Projects om eventuele knelpunten vooraf te bespreken. Hierdoor kunnen ze voorafgaand van het project goed inspelen op de risico’s en zorgen ze ervoor dat klanten niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.

Meer informatie?

Halbe Veenstra

Managing Director Ballast Nedam Building Projects

Sinds 1 maart 2021 bekleedt Halbe de functie van Managing Director bij Ballast Nedam Building Projects. Hij is verantwoordelijk voor de oplevering van bouwprojecten, waarbij de tevredenheid van klanten en belanghebbenden voorop staat.