Bouwen en exploiteren van een remontabel paviljoen

Een bron van inspiratie voor een nieuwe circulaire economie

The Green House

Directe aanleiding voor de bouw van het paviljoen is het streven van het Rijksvastgoedbedrijf om op de locatie van ‘The Green House’ geen stedenbouwkundig gat te laten ontstaan, maar te streven naar een invulling die kan bijdragen aan de sociale levendigheid en sociale veiligheid. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het paviljoen onderdeel uit laten maken van de aanbesteding van de herontwikkeling van de voormalige naastgelegen Knoopkazerne. Strukton, Ballast Nedam, Facilicom en Albron hebben de ambitie geformuleerd om een circulair paviljoen te realiseren, inclusief circulaire businesscase en exploitatie.

Herbruikbaar paviljoen

The Green House is volledig remontabel gebouwd. Daarnaast hergebruikten we zoveel mogelijk (de gevelplaten komen uit de oude Knoopkazerne die naast ‘The Green House’ staat). Na vijftien jaar kan het paviljoen ergens anders geplaatst worden en de vrijgekomen grond op een andere manier gebruikt. Zo zijn de grond en het gebouw toekomstbestendig.

Snelle bouw

In drie maanden tijd verrees het herbruikbare paviljoen. Voorjaar 2018 opende ‘The Green House’ haar deuren al. Deze snelle bouw is mogelijk, omdat we enerzijds volledig remontabel bouwen en gebruik maken van geprefabriceerde elementen en anderzijds ook zoveel mogelijk hergebruiken.

The Green House: dé inspiratiebron voor circulariteit

Het paviljoen wordt vijftien jaar lang een bron van inspiratie voor een nieuwe circulaire economie en biedt een bijzondere beleving middels horeca-, werk- en vergaderaccommodatie en duurzame innovaties. Zo vormt het paviljoen een directe meerwaarde voor de omgeving. Het paviljoen wil een breed publiek bereiken en inspireren en zo bijdragen aan een brede maatschappelijke betrokkenheid ten aanzien van circulair denken en handelen.

Klik hier voor een interactieve dwarsdoorsnede.

Meer informatie?

Jochem van Uden

Commercieel Directeur Ballast Nedam Building Projects

Jochem werkt met grote passie en toewijding aan de iconische bouwprojecten die we op onze naam hebben staan. Hij weet als geen ander hoe de wensen van de klant te vertalen naar alle expertises binnen Ballast Nedam. Door het managen van verwachtingen met de focus op de relatie creëert hij duurzame samenwerkingen.

Commercieel Directeur Jochem van Uden

Terug naar