Nieuw project: de vernieuwing van luchthaven St. Maarten

Ballast Nedam International Projects gaat de terminal van de luchthaven op St. Maarten vernieuwen. Het huidige terminalgebouw werd in 2017 zwaar beschadigd door orkaan Irma en is dringend toe aan modernisering. Het project is daarom een belangrijke renovatieontwikkeling voor het eiland.

Na een gedetailleerde planningsfase staan we nu op het punt om de daadwerkelijke bouw te beginnen. Hiermee zal Ballast Nedam International Projects de Princess Juliana International Airport tot ver boven zijn oude glorie herstellen.

Een moderne luchthaven

Als onderdeel van het project wordt de terminal niet alleen hersteld, maar ook gemoderniseerd. Hiermee kan het gebouw nog flinke tijd mee en voldoet het na afronding volledig aan de moderne standaarden. 

We verwachten zo’n twee jaar bezig te zijn, waarbij we ook de lokale bevolking bij de bouw betrekken. Zo zorgen we tegelijkertijd voor extra werkgelegenheid op het eiland.

Bekend op St. Maarten

Ballast Nedam werkte al eerder aan de luchthaven. In 2018-2019 herstelden we het dak, waarbij we het waterdicht én orkaanbestendig maakten. We zorgden ervoor dat het dak bestand is tegen windsnelheden tot wel 300 km/uur. Andere internationale projecten voerden we bijvoorbeeld uit op St. Lucia, Aruba en Curaçao.

Terug naar