Kade uitbreiden met 25 bij 50 meter en drie nieuwe dukdalven plaatsen

Werken terwijl het eerste schip al op komst is

Uitbreiding haven Sint Lucia

Sint Lucia is een Caribisch eiland, een tropisch paradijs gelegen in de nabijheid van Martinique, Sint Vincent en Barbados. Het heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen, die met cruiseschepen aankomen. Cruiseschepen worden steeds groter en de havenfaciliteiten zijn daarvoor niet meer toereikend. Daarom wilde de Saint Lucia Air and Sea Ports Authority (SLASPA) de faciliteiten uitbreiden en geschikt maken voor de veranderde markt. Wij zorgden voor de aanleg.

  • 3 nieuwe dukdalven
  • 25 bij 50 meter kade-uitbreiding
Na afronding van onze werkzaamheden konden ook de grote schepen van de Freedom en Quantum Class de haven van Sint Lucia aandoen. De bestaande kade is uitgebreid met 25 bij 50 meter en we hebben onder meer drie nieuwe dukdalven geplaatst in het verlengde van de bestaande dukdalf. Voor ons waren dit standaardwerkzaamheden, maar toch duiken altijd verrassende uitdagingen op.

Heimethode aanpassen

Ballast Nedam heeft veel ervaring opgebouwd tijdens vergelijkbare projecten, zoals op Sint Maarten en Suriname. Dat kwam goed van pas toen onze engineer ontdekte dat een eerder uitgevoerd grondonderzoek niet aansloot bij de realiteit. Daarop konden we snel een andere heimethode kiezen en toepassen.

Snel extra capaciteit

Het project raakte door een ontwerpwijziging in tijdsnood: 1 juni 2017 ging de eerste paal de grond in, terwijl toeristen al een cruise voor december 2017 kunnen boeken. Omdat wij en de autoriteiten bewust zijn van het belang van de toeristische sector, versnelden we het proces in goed overleg met de autoriteiten. Zo breidden we onze capaciteit uit en gingen we 24/7 werken. Die flexibiliteit konden we bieden dankzij een ervaren team en eigen materieel.

Terug naar