Eerst waterdicht, daarna orkaanbestendig

Een dak tegen windsnelheden van 300 km/uur

Dakherstel vliegveld Sint Maarten

Het complete dak van één van de belangrijkste luchthavens op Sint Maarten rukte los. Het gebouw was volstrekt onbruikbaar achtergelaten. Ballast Nedam brengt een nieuw en orkaanbestendig dak aan. Waarna de luchthaven haar cruciale positie en allure kan terugwinnen.

Direct na de ramp vervulde Princess Juliana International Airport een belangrijke rol in de wederopbouw – ondanks het ontbreken van het dak – door te fungeren als uitvalsbasis voor hulpdiensten. Al die tijd hadden water en schimmels vrij spel, waar het gebouw flink onder leed. Gelukkig was er ook goed nieuws: na inspectie bleek dat de constructie van het gebouw intact was gebleven. We konden beginnen met het dak.

Fase I: Eerst waterdicht

Voor de wederopbouw lieten we al het materiaal uit Nederland overkomen. Met efficiënte logistiek en de tomeloze inzet van lokale arbeiders leverden we binnen drie maanden het gebouw waterdicht op, voorzien van een tijdelijk, constructief dak. Een verademing voor de luchthaven, want nu kon het overige herstelwerk van start. Tegelijk kon het gebouw een provisorische aankomst- en vertrekhal bieden aan reizigers, die een jaar lang terecht moesten in noodgebouwen.

Fase II: Daarna orkaanbestendig

Het tijdelijke waterdichte dak is nog kwetsbaar wanneer het orkaanseizoen aanbreekt. Lokale arbeiders en ervaren vaklieden uit Nederland werken zij aan zij om zo snel mogelijk de constructie te versterken. Op de waterdichte bescherming brengen we een definitief dak aan in een robuuste constructie, met speciale aandacht voor de montage bij de overstekende rand van het gebouw. Zijn we klaar, dan is het dak bestand tegen windsnelheden tot 185 mph (300 km/uur).

Meer informatie?

Roy van Eijsden

Managing Director Ballast Nedam International

Roy van Eijsden heeft 20+ jaar ervaring en werkte al op 6 continenten. Zijn motivatie: continue verbetering van de landen en leefomgevingen waar hij werkt.

Roy van Eijsden Directeur Ballast Nedam International
Terug naar