Krachtenbundeling van Ballast Nedam en Rönesans Holding

We overstijgen grenzen

Ballast Nedam International Projects

Eén van onze organisatieonderdelen

Ballast Nedam bestaat uit 18 organisatieonderdelen. Ballast Nedam International Projects (International) is daar één van en bouwt wereldwijd aan grootschalige en complexe projecten, vaak onder uitdagende omstandigheden. De business unit is flink aan het groeien, met name in West-Afrika en de Cariben. Er is een sterke focus op Noord- en West-Europa. 

Andere aanpak

Ballast Nedam International Projects heeft een rijke internationale historie. Bouwen in Afrika, de Cariben, Azië, Noord-Amerika en Europa zijn daarom bekend terrein. De jarenlange ervaring met grootschalige en complexe opdrachten zorgt voor een sterk portfolio, met onder andere havens, ziekenhuizen en waterwerken. Dat is de basis die zorgt voor een goede reputatie. De kracht zit in de combinatie van flexibiliteit en een strikte uitvoeringsvisie.

Zij proberen de markt intrinsiek te begrijpen en focussen zich op de meest efficiënte en veilige realisatie van een project. Operational excellence is de sleutel tot succes. In het buitenland draait het veelal om de logistiek. Hoe krijg je het projectteam en de materialen op locatie? En hoe regel je de financiering? Daar is niet elk bouwbedrijf op ingericht.

Het karakter van Ballast Nedam International Projects

Lid van de Raad van Bestuur Eric van Zuthem: "Wij hebben de mogelijkheid om snel te (de)mobiliseren, en flexibel om te gaan met veranderende omstandigheden: één van de absolute succesfactoren in een internationale omgeving. Wij passen dit overal toe en zien dit als onze toegevoegde waarde. Wij willen een echte partner zijn voor onze klant, en goede samenwerking draagt bij aan een efficiënte uitvoering.”

Het werken met lokale mensen is een belangrijk onderdeel van de werkwijze en is integraal verweven binnen onze organisatie. Dit vergt een andere benadering voor iedere situatie, waarbij specifieke trainingen van eigen werknemers extra belangrijk zijn. Op deze manier kan International Projects haar activiteiten beter aanpassen aan de lokale markt. 

Expertises

Ballast Nedam International Projects werkt het liefst op complexe bouwprojecten, zoals havens en vliegvelden. Zo realiseerden zij een terminal voor een cruisemaatschappij op St. Lucia en in Sri Lanka bouwen ze aan een nieuwe waterzuivering met een distributie netwerk. Ballast Nedam ziet social responsibility als een intrinsiek onderdeel van het internationale werk.

Waar zij nooit concessies op doen is veiligheid. Het zit hem in het vertrouwen van eigen medewerkers, zodat zij in een veilige omgeving kunnen werken. Veiligheid mag nooit in het gedrang komen en is de absolute topprioriteit op elk werk.

Een selectie van projecten

Ballast Nedam International Projects heeft met haar rijke historie al meerdere uitdagende projecten gerealiseerd.

De toegevoegde waarde zit in de bundeling van beide krachten

International creëert toegevoegde waarde door de samenwerking aan te gaan met andere organisatieonderdelen en onze moedermaatschappij Rönesans Holding. Het heeft de kracht om projectmanagement en kennis te bundelen met de mogelijkheid om snel te mobiliseren. Ballast Nedam International Projects kan hierbij snel een groot en sterk team van talentvolle mensen inschakelen als het nodig is om op te schalen.