Een moderne terminal voor St. Maarten

Complete vernieuwing en renovatie

Vernieuwing van St Maarten Airport Terminal

Op het bovenwindse Caribische eiland St. Maarten realiseert Ballast Nedam International Projects een compleet vernieuwde terminal voor de Princes Juliana International Airport. Met deze nieuwe terminal kan het eiland haar reizigers volgens de nieuwste standaard verwelkomen en vervoeren.

Die vernieuwing is hard nodig, want in 2017 veroorzaakte orkaan Irma enorme schade over het gehele eiland en de luchthaven terminal in het bijzonder. Ballast Nedam International Projects heeft het dak destijds vernieuwd om de bestaande terminal waterdicht te maken en een gedeelte weer operationeel te maken. Nu wordt het nog grootser aangepakt: de gehele terminal wordt vernieuwd.

  • 46 check-in balies
  • 30.500 m2 oppervlakte
  • 13 gates

Grootschalige werkzaamheden

Ballast Nedam International Projects werkt binnen een ‘Construct Only’ contract. Hierbij realiseren we het ontwerp dat is gemaakt door een architectenbureau in samenwerking met onze klant. We vernieuwen de gehele terminal van de luchthaven, waaronder de gevel, ramen, check-in hal, check-in balies, security gebieden, departure gates, aankomsthal, business lounge, kantoren en installaties. Uiteindelijk krijgt de terminal een moderne uitstraling met de nieuwste technieken.

Ballast Nedam werkt op St. Maarten volledig volgens de duurzaamheidseisen van de Wereldbank. Hierbij ligt een sterke focus op het minimaliseren van de impact op het milieu en het optimaliseren van ons stakeholdermanagement en de sociale impact. Deze voortgang rapporteren we maandelijks aan de klant en de Wereldbank.

Een kritische blik

De vernieuwing van de terminal op St. Maarten is een groot project. Maar niet álles is aan vervanging toe. Vanuit onze duurzaamheidsgedachte kijken we bij ieder onderdeel van de terminal kritisch of het echt  vervangen moet worden, of dat het nog in goede conditie is of gerecycled kan worden. Dit zorgt ervoor dat we onderdelen niet onnodig hoeven te vervangen en dat we overbodig transport, afval en belasting van het milieu voorkomen.

Reizigers blijven welkom

Tijdens de bouw blijft het vliegveld operationeel. Daarom plannen we onze werkzaamheden zo slim mogelijk. We werken in verschillende fases en leiden de vertrekkende passagiers langs de bouwwerkzaamheden naar tijdelijke check-in balies, security checks en geopende gates. Tijdens het gehele project werken we nauw samen met onze opdrachtgever, partners en stakeholders, zodat we de veiligheid van de reizigers kunnen waarborgen.

Samen met St Maarten

Ballast Nedam heeft de afgelopen decennia al vele projecten uitgevoerd in de Cariben en St. Maarten in het bijzonder. We werken daarbij zoveel mogelijk samen met lokale mensen en lokale bedrijven. Ook in dit project bundelen we onze internationale expertise met de lokale ervaring en wordt de grote meerderheid van onze teams gevormd door Sint Maarteners. We verwachten op piekmomenten zo’n 150 tot 200 mensen aan het werk te hebben. Deze grote betrokkenheid vanuit St. Maarten is een boost voor het eiland, geeft optimale kennisuitwisseling én zorgt voor een prettige, efficiënte en constructieve samenwerking.