Tuindershof in Pijnacker

Voor het eerst realiseert Ballast Nedam West modulaire appartementen

Tuindershof

De wijk Tuindershof is een nieuwe en gezellige woonplek in Pijnacker, waar je tussen het groen een wandeling kunt maken langs de vijver in het hart van de wijk. Waar de kinderen avonturen beleven op het speeleiland, die bereikbaar is via een trekvlot. Of waar zij vlak voor het eten nog even racen op hun stepjes door de autoluwe straatjes. Kortom: een dorpse sfeer in een modern jasje, vlakbij het centrum van Pijnacker. Het is een kleinschalige en kindvriendelijke wijk, van alle gemakken voorzien.

  • 64 modulaire appartementen
  • 116 modules
  • 4 verdiepingen

Appartementen

In Tuindershof heeft Ballast Nedam West 64 modulaire appartementen voor Rondom Wonen gerealiseerd. Het project bestaat uit twee gebouwen van vier verdiepingen die door een gemeenschappelijke galerij aan elkaar zijn verbonden. De woningen, die verschillen in 2- en 3-kamer appartementen, zijn gasloos en hebben een warmtepomp die gevoed wordt door stadsverwarming.

Modulair bouwen

De appartementen zijn samengesteld uit twee modules en werden geproduceerd in de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen, onderdeel van Ballast Nedam. Vervolgens zijn ze kant en klaar naar projectlocatie getransporteerd waarna ze razendsnel gestapeld en geschakeld werden tot volwaardige woningen. De modules zijn volledig voorzien van sanitair en installaties, wat de logistieke bewegingen op en rond de bouwplaats enorm vermindert.

Modulair bouwen is een duurzame en kosteneffectieve bouwtechniek waarbij de modules kant en klaar in de fabriek geproduceerd worden en vervolgens op locatie eenvoudig en snel worden gemonteerd. Deze methode maakt gebruik van prefab modulaire elementen die op een kostenefficiënte wijze kunnen worden geproduceerd en geïnstalleerd.

Nieuwsgierig? Bekijk Klokhuis!

Ben je benieuwd hoe modulair bouwen werkt? NTR Klokhuis bezocht de fabriek van Ursem en maakte hier een uitzending van.

Bekijk hier de uitzending terug
Het ontwerp van de 64 modulaire huurwoningen is een bouwteamsamenwerking tussen Ballast Nedam West, architectenbureau Rudy Uytenhaak + Partners Architecten, Ursem Modulaire Bouwsystemen, Schouten Techniek, Pieters Bouwtechniek en Healthy Buildings.

Meer informatie?

Anita Oudejans

Algemeen directeur Ballast Nedam West

Terug naar: