Offshore

Efficiënte ontwerpen op zee

Offshore

Eén van onze expertises

Ballast Nedam zet dagelijks vele expertises in, waaronder on- en offshore wind. Wind op zee is één van de groene energiebronnen die de energiebehoefte van de toekomst invult. Ballast Nedam heeft een rijke geschiedenis in het ontwerpen en bouwen van on- en offshore wind fundaties. Onze expertise startte in 1993, toen we onze eerste windmolenparken realiseerden op Nederlandse en Scandinavische wateren. We installeerden tot op heden 552 fundaties, die dagelijks grote hoeveelheden groene energie opwekken.

Ons specialisme

Als ervaren managing EPCI Contractor heeft Ballast Nedam Offshore zich gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van windmolenfundaties en parkbekabeling op met name nearshore locaties. Dit zijn vaak bijzondere plekken die niet voor iedereen toegankelijk zijn. Deze plekken hebben vaak een beperkte waterdiepte of staan in de branding nabij het strand. Voor die projecten is een knap staaltje vakmanschap nodig waarvoor we kunnen teruggrijpen op onze kennis en ervaring.

Samenwerking is de sleutel tot succes

Door de omstandigheden waaronder een windmolenfundatie wordt geplaatst en moet functioneren zijn de projecten complex. Vele variabelen zijn van invloed op de windmolenfundatie. Onze kracht is het combineren van kennis van alle betrokken partijen in de keten. We zijn ons er namelijk van bewust dat alleen door goede samenwerking een project succesvol kan worden opgeleverd. 

Met onze vaste partners zoeken onze teams naar oplossingen die precies aansluiten op iedere unieke situatie. Na analyse van alle variabelen, zoals de grondparameters, golf- en turbine belastingen en de eisen van de klant kunnen we zorgvuldig bepalen welk fundatietype het beste past bij elke specifieke locatie. In samenwerking met onze project partners zijn we eveneens in staat de windturbines te installeren. Zo ontzorgen we onze klanten.

Funderingen in de praktijk

In onze projecten kiezen we vaak voor de Monopile funderingsoplossing: een fundering die bestaat uit een grote stalen buispaal die in de (zee-)bodem wordt geheid. Dit funderingstype gebruikten we onder andere op Windpark Egmond, voor de kust bij Egmond aan Zee, maar ook bij Baltic 2 in de Duitse Oostzee en Butendiek in de Noordzee.

Ons team is in staat een fundatie te bepalen die past bij iedere situatie en, nog belangrijker, die het beste aansluit op de behoefte van onze klanten. Naast de Monopile ontwerpt en bouwt het team van Ballast Nedam Offshore ook andere funderingstypes, zoals de stalen jacket, een Gravity Based Foundation of een Suction Bucket Jacket. De nieuwste ontwikkeling is een drijvende fundatieoplossing.
 • Ballast Nedam Infra Projects

  • Ringwade 71, 3430 BM Nieuwegein
  • Postbus 1505
  • 3430 BM Nieuwegein
  • Tel: +31 (0)30 285 30 30
  Lees meer
Terug naar