Offshore

Efficiënte ontwerpen en constructie op zee

Offshore

Eén van onze expertises

Ballast Nedam heeft een rijke geschiedenis in het ontwerpen en bouwen van on- en offshore windparken. Onze ervaring gaat terug tot 1993, toen we onze eerste windparkprojecten voltooiden in Nederlandse en Scandinavische wateren. Tot op de dag van vandaag hebben we meer dan 500 funderingen en andere infrastructuur geïnstalleerd voor windturbines die nog steeds elke dag grote hoeveelheden duurzame energie opwekken. Offshore wind is één van de groene energiebronnen die de energiebehoeften van de toekomst invult.

Ons specialisme

Als ervaren EPCI Contractor is Ballast Nedam actief in het ontwerpen en bouwen van unieke Balance of Plant oplossingen voor offshore windfunderingen en bekabeling. Onze focus ligt op specialistische projecten die vaak om maatwerkoplossingen vragen. Zo vereisen moeilijke bodemomstandigheden unieke funderingsconcepten. Nearshore locaties zijn niet voor iedereen toegankelijk, vanwege de beperkte waterdiepte of omdat ze zich bevinden in de brandingzone vlak bij het strand, en vereisen een specifieke aanpak en uitrusting.

Samenwerking is de sleutel tot succes

Door de omstandigheden waaronder een windturbine fundatie wordt geplaatst en moet functioneren zijn de projecten complex. Vele variabelen zijn van invloed op de windturbine fundatie. Onze kracht is het combineren van kennis van alle betrokken partijen in de keten. We begrijpen dat alleen door goede samenwerking een project succesvol kan worden opgeleverd. 

Ontmanteling van offshore windparken

Naast de bouw richten wij ons op de ontmantelingsprojecten van offshore windparken. Met de eerste generaties turbines die de komende jaren op leeftijd komen en de noodzaak om bestaande parken te renoveren, zal een grote hoeveelheid offshore windturbines en infrastructuur moeten worden verwijderd. Ballast Nedam loopt voorop in de markt voor offshore wind ontmanteling en heeft de kennis en capaciteiten om offshore windturbines en infrastructuur veilig en duurzaam te verwijderen en te recyclen. Het hergebruiken van staal uit ontmantelde windparken is een belangrijke stap in de richting van een duurzame en circulaire toekomst.

Uitgebreide ervaring

Samen met onze partners zoeken onze teams naar oplossingen die voldoen aan elke unieke situatie. Na analyse van alle variabelen, zoals de bodemparameters, de golf- en turbine belastingen en de eisen van de klant, kunnen we zorgvuldig bepalen welke installatie- of ontmantelingsmethode het beste past bij elke specifieke locatie. Zo ontzorgen we onze klanten.

Enkele van onze voltooide projecten:

Whitepaper Onshore Monopile Foundation

Innovatieve funderingsconcepten maken het mogelijk om nieuwe windpark locaties te ontwikkelen, de rendabiliteit te verbeteren en te voldoen aan de energiedoelstelling voor het verminderen van CO2-uitstoot. Om deze uitdagingen aan te gaan, hebben we een unieke onshore monopile fundering ontwikkeld. Meer weten? Vul het formulier in en ontvang de whitepaper per mail.

Aanvragen whitepaper
 • Ballast Nedam Infra Projects

  • Ringwade 71, 3430 BM Nieuwegein
  • Postbus 1505
  • 3430 BM Nieuwegein
  • Tel: +31 (0)30 285 30 30
  Lees meer
Terug naar