Een van de hoogste appartementengebouwen in Rotterdam

Een zee aan nieuwe woonruimte

The CoolTower

De woonruimte wordt ondergebracht in een landmark dat helemaal aansluit bij het karakter van de stad. The CoolTower pronkt in 2022 154 meter hoog de lucht in en herbergt dan circa 282 appartementen. De witte toren krijgt een opvallende middenkroon die de hoogte van andere woontorens in het centrum markeert. Het is een verrijking voor de skyline.

  • 150 meter hoog
  • 282 appartementen
  • 208 Opdrachtgevers
Het ontwerp is zo gemaakt dat bandramen bewoners alle ruimte geven om te genieten van het adembenemende uitzicht. De balkons verbinden tot op grote hoogte met buiten. De constructie maakt dit mogelijk: de kern van het gebouw draagt volledig, met outriggers die de vloeren ondersteunen voor extra stabiliteit. Een cool ontwerp in de wijk Cool.

Op hoogte samenstellen

Ballast Nedam verzorgt het project vanaf het tekenwerk tot turn-key oplevering. Daarbij is het ontwerp om meerdere redenen uitdagend. De toren kan niet eenvoudig worden opgebouwd uit vooraf in elkaar gezette elementen. Vanwege de combinatie van verschillende materialen en gevelelementen moeten we alles op de bouwetages samenstellen. Daarbij moet ook worden voldaan aan hoge kwaliteitsnormen, met het oog op onder meer water- en winddichtheid, ook als gevolg van de hoogte.

De Cooltoren in vogelvlucht

Meerdere verdiepingen hoog windscherm

Niet alleen het resultaat telt, ook onze aandacht voor arbeidsomstandigheden en omgeving. Zo werken we met een meerdere verdiepingen hoog windscherm: een goed afgeschermde werkomgeving. Die gaat steeds met de vordering van de ruwbouw omhoog. In Nederland nog uniek, in het buitenland hebben we er goede ervaringen mee. Het centrum biedt bijzondere buren. Het oogziekenhuis bijvoorbeeld, waarvoor we speciaal trillingvrij heien. Of de brandweerkazerne die we vrij baan blijven geven door de beperkte transportroutes via een slim just in time (JIT) ticketsysteem maximaal te benutten.

Meer informatie?

Halbe Veenstra

Managing Director Ballast Nedam Building Projects

Sinds 1 maart 2021 bekleedt Halbe de functie van Managing Director bij Ballast Nedam Building Projects. Hij is verantwoordelijk voor de oplevering van bouwprojecten, waarbij de tevredenheid van klanten en belanghebbenden voorop staat.

Terug naar