Butendiek Offshore Windmolenpark

80 windturbines met een totaal vermogen van 288 MW

Ontwerpen, leveren en installeren van 80 windmolenfundaties

Het Butendiek Offshore Windmolenpark ligt in de Duitse Bocht, 32 km ten westen van het Duitse eiland Sylt. De waterdiepte van het Butendiek Offshore Windmolenpark ligt tussen de 17 en 22 meter. Het Windmolenpark bestaat uit 80 windturbines met elk een vermogen van 3,6 MW, 288 MW in totaal.

  • 80 windmolenfundaties
  • 288 MW in total
  • 32 kilometer afstand tot kust
De fundaties bestaan uit steenstortbescherming, een monopile en een transitie stuk. Het ontwerp werd uitgevoerd door onze inhouse engineering afdeling. De monopiles en transitie stukken werden vervaardigd in Rostock en Lubmin van daar werden ze vervoerd naar de haven in Esbjerg. Het ontwerp en de realisatie vonden plaats in 2013.

Monopiles

Begin 2014 is begonnen met de filterlaag op de bodem waarna de eerste monopile is geïnstalleerd op 1 april 2014, de 80ste en laatste monopile is geïnstalleerd op 22 juli 2014. Tijdens de installatie van de monopiles werd een geluidreductie scherm gebruikt om de impact van het geluid tijdens het heien te minimaliseren. Met de transitiestukken is begonnen op 2 juni 2014 en de 80ste is geïnstalleerd op 18 september 2014. Begin 2015 was de installatie campagne klaar met de afronding van de armour steenbestorting rondom de fundatie.

Meer informatie?

Ronald de Geus

Managing Director Ballast Nedam Infra Projects

Ronald is opgegroeid in een internationale omgeving: de basis van zijn carrière in integrale projecten. Vanuit zijn ontwerp- en engineering achtergrond is hij doorgegroeid in het projectmanagement van grote, complexe projecten.

Business Unit Director Ronald De Geus Ballast Nedam Infra Projects
Terug naar