Windpark Hartel II Rotterdam

Het windpark heeft een totaal vermogen van 24 MW en levert elektriciteit voor circa 18.000 huishoudens

Ontwerpen, leveren en installeren van acht windturbines

Voor Windpark Hartel II te Rotterdam ontwierpen, leverden en installeerden wij acht windturbines. Daarnaast droegen wij de verantwoordelijkheid voor het bouwrijp maken van de terreinen, aanleg van wegen en kraanplaatsen, het leggen van parkbekabeling, het plaatsen van voorzieningen als inkoopstation en SCADA ruimte en het afwerken van wegen en taluds.

  • 8

    Windturbines

  • 18.000

    Huishoudens

  • 24

    Maximaal vermogen

Hartel II is gebouwd op het terrein van een eerder windpark dat bestond uit vijf kleinere windturbines. Windpark Hartelbrug II is gebouwd in het Rotterdamse havengebied op de oever van het Hartelkanaal ter hoogte van Geervliet en Heenvliet. Het windpark bestaat uit acht ECO-110 windturbines van Alstom met elk een vermogen van 3 MW. Het windpark heeft daarmee een totaal vermogen van 24 MW en levert elektriciteit voor circa 18.000 huishoudens. De windturbines zijn onderling verbonden met 25 kV kabels om de opgewekte energie te transporteren naar een nieuw gerealiseerd inkoopstation. Dit station zorgt dat de energie teruggeleverd wordt aan het elektriciteitsnet. In augustus 2014 is gestart met de aanleg van de parkbekabeling en het plaatsen en inrichten van het inkoopstation en SCADA station.

Meer informatie?

Ronald de Geus

Managing Director Ballast Nedam Infra Projects

Ronald is opgegroeid in een internationale omgeving, daarin is ook zijn carrière in integrale projecten vormgegeven. Vanuit zijn ontwerp- en engineering achtergrond is hij doorgegroeid in de project management van grote complexe projecten. Met die ervaring en beheersing van kennis maakt hij dankbaar gebruik in zijn huidige rol als Managing Director van Ballast Nedam Infra Projects, waarbij een klantgerichte focus wordt gehanteerd bij de tender- en projectselectie.

Business Unit Director Ronald De Geus Ballast Nedam Infra Projects

Terug naar