VVD-Kamerlid Peter de Groot bezoekt A24 Blankenburgverbinding

Op 27 september bezocht VVD Tweede Kamerlid Peter de Groot ons project de A24 Blankenburgverbinding. De Groot kwam tijdens de rondleiding van Ronald de Geus, Managing Director Ballast Nedam Infra Projects, meer te weten over het project en wisselde ervaringen uit over de infrasector.

Tijdens het bezoek is Ballast Nedam met Tweede Kamerlid Peter de Groot actief in gesprek gegaan over de toekomst van de infrasector. Daarbij hebben we gesproken over de uitdagingen die de sector kent, zoals het voorspelbaarder maken van projecten en het behouden en overdragen van kennis. Daarnaast is gesproken over de inzet van innovatie en de mogelijkheden om samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer te versterken gedurende projecten in de toekomst.

“We verwelkomen het initiatief van VVD Tweede Kamerlid De Groot om mee te denken over de toekomst van onze sector en de uitdagingen die hierbij komen kijken”, zegt Ronald de Geus. “Het bezoek van De Groot is daarbij een mooie kans om te laten zien wat wij als Ballast Nedam kunnen realiseren in uiterst complexe omstandigheden. Door elkaar openheid van zaken te geven, qua capaciteiten en benodigdheden, ontstaat een betere coöperatie binnen de branche met ruimte voor innovatie, lerend vermogen en uiteindelijk positieve resultaten voor opdrachtnemers en opdrachtgevers.”

Blijvend in gesprek

De komende tijd staat Nederland grote veranderingen te wachten op het gebied van technologie, verduurzaming en urbanisatie. Daarbij wordt onze infrastructuur en mobiliteit ook steeds slimmer, veiliger en groener. “Het is fijn om met politici in gesprek te gaan over de oplossingen die onze sector biedt en wat ervoor nodig is om te kunnen blijven doorbouwen”, benadrukt Johran Willegers, belangenbehartiger infra bij Bouwend Nederland. “Hoe kan dat beter door samen met beleidsmakers rondgeleid te worden op een prachtig project waar het werk gebeurt.”

Over dit project

In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert bouwconsortium BAAK, een samenwerking van Ballast Nedam, DEME en Macquarie Capital, de A24 Blankenburgverbinding. De nieuwe A24 verbindt vanaf 2024 de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg en kent straks een verdiept knooppunt, een landtunnel, twee viaducten, een waterkering en een afzinktunnel onder de rivier het Scheur. Daarbij wordt ook de A20 tussen het nieuwe knooppunt Vlaardingen en Kethelplein in beide richtingen met één rijstrook verbreed.

Terug naar