Bezoek minister Van Nieuwenhuizen aan de Blankenburgverbinding

Op woensdag 16 april bracht Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, een bezoek aan het project Blankenburgverbinding. Onze collega’s lieten de minister zien hoe er op het project wordt omgegaan met de huidige maatregelen. ‘Anderhalf jaar geleden heb ik hier het startschot mogen geven. Het is ongelofelijk indrukwekkend om te zien wat voor moois hier tot stand wordt gebracht onder bijzondere omstandigheden. Dit is belangrijk voor het verkeer en voor onze economie.’

Blankenburgverbinding

Naast de Van Brienenoordbrug en de Beneluxtunnel krijgt de Rotterdamse regio een derde cruciale connectie tussen Noord en Zuid: de Blankenburgverbinding. Die verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 in het havengebied. Met grootse impact op de bereikbaarheid en economie van de hele regio. In opdracht van Rijkswaterstaat realiseren wij samen met consortiumpartners DEME en Macquarie Capital deze nieuwe, indrukwekkende verbinding. Met onder meer twee knooppunten, een landtunnel en een tunnel onder het Scheur.

De nieuw aan te leggen A24 is een vier kilometer lange aaneenschakeling van technische bouwwerken. Met bij de A20 een verdiept knooppunt, gevolgd door een verdiept tracé en daarna een landtunnel, zodat het landschap intact blijft. Vervolgens twee viaducten om een weg en een spoorlijn te kruizen, een waterkering en daarna het technische hoogtepunt: een 945 meter lange watertunnel. Gevolgd door een bovengronds knooppunt met de A15.