The CoolTower

Een zee aan nieuwe woonruimte hartje Rotterdam. Ondergebracht in een landmark dat helemaal aansluit bij het karakter van de stad. The CoolTower pronkt in 2022 154 meter hoog de lucht in en herbergt dan circa 282 appartementen. De witte toren krijgt een opvallende middenkroon die de hoogte van andere woontorens in het centrum markeert. Een verrijking voor de skyline.

Het ontwerp is zo gemaakt dat bandramen bewoners alle ruimte geven om te genieten van het adembenemende uitzicht. Ook balkons verbinden tot op grote hoogte met buiten. De constructie maakt dit mogelijk: de kern van het casco draagt volledig, met outriggers die de vloeren ondersteunen voor extra stabiliteit. Een cool ontwerp in de wijk Cool.

Op hoogte samenstellen

Ballast Nedam verzorgt het project van tekenwerk tot turn-key oplevering. Daarbij is het ontwerp om meerdere redenen uitdagend. De toren kan bijvoorbeeld niet eenvoudig worden opgebouwd uit vooraf in elkaar gezette elementen. Vanwege de combinatie van verschillende materialen en gevelelementen moeten we alles op de bouwetages samenstellen. En daarbij voldoen aan hoge kwaliteitsnormen – bijvoorbeeld qua water- en windichtheid –, ook als gevolg van de hoogte.

Meerdere verdiepingen hoog windscherm

Niet alleen het resultaat telt, ook onze aandacht voor arbeidsomstandigheden en omgeving. Zo werken we met een meerdere verdiepingen hoog windscherm: een goed afgeschermde werkomgeving. Die gaat steeds met de vordering van de ruwbouw omhoog. In Nederland nog uniek, in het buitenland hebben we er goede ervaringen mee. Het centrum biedt ook bijzondere buren. Het oogziekenhuis bijvoorbeeld, waarvoor we speciaal trillingvrij heien. Of de brandweerkazerne die we vrij baan blijven geven door de beperkte transportroutes via een slim JIT-ticketsysteem maximaal te benutten.

Locatie

Rotterdam

Tags
  • construction
  • Nieuwbouw
Projectgegevens

Project Fase: Realisatie

Bouwtijd: 2018 - 2022

Kenmerken: Woontoren van circa 154 meter hoogte met 282 appartementen in het hart van Rotterdam.

Opdrachtgever: UVastgoed

Markt: Woningbouw

Contractvorm: Turnkey overeenkomst

Werelddoelen