BIM4Project Datamanagement

BIM4Project Datamanagement vormt de kern van BIM4Project. Steven van der Geest legt in onderstaande video uit hoe Ballast Nedam informatiebeheersing naar een hoger niveau brengt.

Binnen verschillende projecten en tenders wordt gebruik gemaakt van uniforme datastructuren en een standaard informatielandschap. Hierdoor kan informatie gemakkelijk gekoppeld worden aan planning, begroting en visualisaties als GIS, 3D en 4D.

BIM4Project | Datamanagement

Bekijk video

Over BIM4Project

BIM heeft een stabiele plek verworven in ons bouwproces. Vanaf het moment dat de eerste ideeën en oplossingen worden bedacht, ligt de nadruk al op het slim vastleggen van data zodat alle betrokken partijen integraal kunnen samenwerken. Tijdens de hele cyclus van bouw en onderhoud van elk bouw en infra project blijft BIM een cruciale rol spelen. Op die manier verhogen we de efficiency en verlagen we de faalkosten.

Ballast Nedam onderscheidt zichzelf met haar BIM4Project aanpak. BIM4Project is de verzamelnaam van vier deelgebieden in het project waarin BIM succesvol toegepast wordt: BIM2Design, BIM2Construct, BIM2Field en BIM2Operate. Per project wordt bekeken welke onderdelen we inzetten t.b.v. een tender, werk in uitvoering of beheer- en onderhoudsfase. Maar ook het in elkaar laten overlopen van de verschillende fases en de tussentijdse datastructurering zijn disciplines die Ballast Nedam als geen ander beheerst.