BIM2Field: van ontwerp naar uitvoering

De derde fase van de BIM4Project cyclus is BIM2Field. Tom Peppink legt in de onderstaande video het doel uit van deze fase en wat de voordelen zijn voor het project. Tom gebruikt hiervoor het project Blankenburgverbinding in Rotterdam. 

We hebben inmiddels op diverse projecten kennis en ervaring opgebouwd met inzet van drones, fotogrammetrie, tablets met speciale apps, sensortechnieken, augmented en virtual reality devices en machinebesturing.

BIM2Field

BIM4Project

Bekijk video

Over BIM4Project

BIM heeft een stabiele plek verworven in ons bouwproces. Vanaf het moment dat de eerste ideeën en oplossingen worden bedacht, ligt de nadruk al op het slim vastleggen van data zodat alle betrokken partijen integraal kunnen samenwerken. Tijdens de hele cyclus van bouw en onderhoud van elk bouw en infra project blijft BIM een cruciale rol spelen. Op die manier verhogen we de efficiency en verlagen we de faalkosten.

Ballast Nedam onderscheidt zichzelf met haar BIM4Project aanpak. BIM4Project is de verzamelnaam van vier deelgebieden in het project waarin BIM succesvol toegepast wordt: BIM2Design, BIM2Construct, BIM2Field en BIM2Operate. Per project wordt bekeken welke onderdelen we inzetten t.b.v. een tender, werk in uitvoering of beheer- en onderhoudsfase. Maar ook het in elkaar laten overlopen van de verschillende fases en de tussentijdse datastructurering zijn disciplines die Ballast Nedam als geen ander beheerst.