Aanbouw Schiphol P3 lang parkeren volgens planning opgeleverd

In slechts elf maanden heeft Ballast Nedam Parking de parkeergarage Schiphol P3 lang parkeren, door middel van een aanbouw, uitgebreid. De oorspronkelijke P3 parkeergarage kon in totaal al ca. 2650 auto’s herbergen. Door middel van een aanbouw is dit aantal gestegen naar meer dan 5000 parkeerplekken. Dit houdt in dat de P3 parkeergarage inclusief de aanbouw nu in totaal 100.000m2 parkeeroppervlakte kent en daarmee de grootste bovengrondse parkeergarage van Nederland is.

Meer capaciteit

Buiten de aanbouw is de parkeergarage ook voorzien van nieuwe gevelbekleding, een dakconstructie en gevelverlichting. De parkeergarage heeft door alle aanpassingen een strak uiterlijk met als blikvanger de gele entree van de garage. Het project is geheel volgens planning opgeleverd. Dit is eens te meer een bewijs dat het werken met vaste bouwpartners werkt. Zij worden bij dit soort bouwprojecten al vanaf het voortraject betrokken. Al in een vroeg stadium is in overleg met de bouwpartners de bouwvolgorde bepaald. Alleen via deze werkwijze is het mogelijk om snel te bouwen en conform afgesproken planning op te leveren.

Het aantal passagiers dat via Schiphol reist, blijft stijgen. In 2018 vlogen circa 71 miljoen reizigers via Schiphol van of naar hun bestemming. Door de groei in aantal passagiers, stijgt ook de vraag naar parkeerruimte op de luchthaven. Met het beschikbaar stellen van meer overdekte parkeerplekken vergroot Schiphol het parkeergemak & -comfort op P3 Lang Parkeren voor zowel particuliere als zakelijke reizigers.