Transferium Deutersestraat

Een belangrijke verkeersader, waar verkeersoponthoud simpelweg geen optie is

De gemeente ’s-Hertogenbosch wil toe naar minder auto’s in het centrum

Daarom verrijzen rond de historische binnenstad meerdere transferia. Eén daarvan is het transferium Deutersestraat, bedoeld voor bezoekers van de binnenstad en het nabijgelegen Jeroen Bosch Ziekenhuis. Met de gemeente werken we intensief en lean samen aan dit ambitieuze project.

“Ontwikkel het mooiste en groenste transferium van Nederland, met zo min mogelijk overlast”, vroeg de gemeente 's-Hertogenbosch ons. Inclusief verbetering en aanleg van de infrastructuur, zoals een kruispunt, rotonde en extra fietstunnels. Een bonte stoet aan verkeersdeelnemers gaat namelijk gebruikmaken van dit nieuwe knooppunt: bezoekers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, winkelpubliek, fietsers en wandelaars richting natuurgebied De Gement.


In korte slagen

Het transferium komt vrijwel direct te liggen aan de randweg van Den Bosch. Een belangrijke verkeersader, waar verkeersoponthoud simpelweg geen optie is. Ambulances en bezoekers rijden af en aan. Het ziekenhuis moet tijdens de bouw altijd bereikbaar zijn. Om dat mogelijk te maken bundelen we meerdere expertisegebieden, zoals onze deskundigheid in parkeeroplossingen en ervaring met ketensamenwerking. We werken efficiënt en in korte slagen samen volgens het lean-principe, zodat overlast minimaal blijft.


Bijenhotel

Ook in duurzaam opzicht ligt de lat hoog, wat te zien is aan de binnen- en buitenkant van de parkeergarage. Wandelaars lopen via wadi’s en een natuurbelevingspad langs de groene gevel. Deze wordt geheel begroeid met planten, zodat het gebouw opgaat in het landschap. Zonnepanelen zorgen voor een energieleverend gebouw. Samen met ecologische maatregelen, zoals aanplant van bomen, hergebruik van gekapt hout, inpassing in het ecologische landschap en een bijenhotel, verwezenlijken we zo onze duurzaamheidsambities.

Terug naar