Alles is mogelijk voor onze materieeldienst

Totaalservice in materieel op de bouwplaats

Ballast Nedam Materieel

Eén van onze organisatieonderdelen

Ballast Nedam bestaat uit 18 organisatieonderdelen. Ballast Nedam Materieel (Materieel) is daar één van en is een verhuurspecialist van materieel met logistieke centra in Almere, Maarssen en Sittard. Zij leveren een totaalconcept in materieel op de bouwplaats. Dit doen zij als technical service op alle bouw- en infrastructurele projecten van Ballast Nedam net als voor externe klanten. Met als doel: het ontzorgen van de organisatie door zorgvuldige planning en levering van benodigd materieel.

Scope

Ballast Nedam Materieel is betrokken bij ieder project van Ballast Nedam, zowel nationaal als internationaal. De hoofdactiviteiten zijn het transporteren en onderhouden van verhuurd materieel, het uitvoeren van materieel gerelateerde diensten en het verzorgen van verticaal transport met behulp van bemande hijskranen. Maar er is ook focus op het inrichten van bouwplaatsen en bouwaccommodaties inclusief data-, water- en elektrische installaties, het vervaardigen van bekistingen en het beheer en leasing van het wagenpark van Ballast Nedam.

Het karakter van Ballast Nedam Materieel

Bij Ballast Nedam Materieel werkt een bijzondere club mensen. Ruim honderd medewerkers delen een instelling en een hart voor de zaak. Zoals Directeur Jeffrey Hoffmann uitlegt: “Wij hebben een blauwwit hart. De meeste van onze collega’s zijn langere tijd in dienst en zijn nauw verbonden met het bedrijf. Ook delen we graag onze kennis en kunde en staan we open voor nieuwe ideeën. Onze mensen werken transparant, zijn gedreven en betrokken.”

Manier van werken

Materieel streeft ernaar om de kosten zo laag mogelijk te houden. Dat is belangrijk voor de branche. Voor 95% leveren zij hun diensten intern. Voor de juiste kostenanalyse denken ze al mee vanaf de tenderfase. Materieel is betrokken bij een project totdat deze wordt opgeleverd aan de opdrachtgever. Indien zij zelf de materialen niet in huis hebben, wordt dit ingehuurd bij samenwerkingspartners.

Ze zijn gecertificeerd voor import en export van materialen. Dit betekent dat zij zelf de containers mogen laden en zegelen voordat deze bijvoorbeeld een schip op gaan. Het materieel voor het ziekenhuis Curaçao Medical Center hebben de collega’s ook in containers geladen en per boot geëxporteerd. Daarbij gaat het om zand, tegels en divers meubilair. 

Door het leveren van eigen materieel hebben de teams goed zicht op de kwaliteit, de veiligheid en het onderhoud. 

Onderscheidende factoren

Ballast Nedam Materieel onderscheidt zich van anderen. We hebben de verschillende factoren op een rij gezet:

Vakmanschap
De specialisten waarborgen de kennis en kunde omtrent onderhoud en inzet van materieel. Zij leveren een full-service dienst op het gebied van onderhoud en reparatie en dragen zorg voor aanvoer & montage en afvoer & demontage van het materieel.

Financiële oplossingen
De teams denken actief mee om op financieel gebied de best haalbare oplossingen te creëren. Dit werkt middels het verkoop/terugkoopbeleid. Daarbij wordt het materieel verkocht aan het project waar het materieel voor nodig is. Na afloop van het project wordt het materieel weer teruggekocht. Dit zorgt voor financiële steun.

Bereikbaar en snel
Ballast Nedam Materieel staat 24/7 klaar en komt snel in actie, dag en nacht. Vanuit voorraad kan snel geleverd worden.

Efficiënte bouwlogistiek
De uitdaging is om binnen de bouwlogistiek efficiënte oplossingen te bieden en deze vanaf een andere hoek te belichten. In de tenderfase denken zij mee om bijvoorbeeld met mobiele kranen te werken of elektrische machines of een kraanbaan in te zetten, die op de kademuur rijdt langs het hele project.

Risicoanalyse 
Men doet er alles aan om veiligheid te kunnen waarborgen. Zo zijn er bijvoorbeeld proefopstellingen gemaakt in Almere. Ook bij de complexe melkmeisjesconstructie van Feringa Building is meegedacht. De constructie is uitvoerig getest op het gebied van efficiëntie en veiligheid.

Ambitie voor de toekomst

Materieel heeft een scherpe doelstelling: emissieloos in 2030. Daarom willen zij kennis behouden en voorop lopen in de markt.

Om de doelstelling waar te maken slaat het organisatieonderdeel de handen ineen met concurrerende materieelbedrijven. Binnen de KOMAT, een contactgroep van materieeldiensten, onderzoekt de groep hoe materieel samen slim ingezet kan worden. Directeur Jeffrey: “De overheid is helder: Als bouw- en ontwikkelbedrijf moeten we in 2030 CO2-neutraal zijn. Bramske van Beijma, de nieuwe Director Social Responsibility binnen Ballast Nedam, helpt ons hierbij. Om deze norm te halen vergroten we onze kennis steeds verder en blijven we innoveren.”

Materieel bestellen

Ballast Nedam Materieel heeft een eigen website waar interne en externe klanten materieel kunnen bestellen. Als je aanvullende vragen of verzoeken hebt, neem dan contact met ons op.

Bezoek de website 

Meer informatie?

Jeffrey Hoffmann

Managing Director Ballast Nedam Materieel

Jeffrey is sinds 1994 werkzaam bij Ballast Nedam. Zijn passie ligt bij materieeltechniek in combinatie met serviceverlening. Op die manier probeert hij samen met zijn collega’s een waardevolle bijdragen te leveren aan de bouwprojecten die Ballast Nedam in uitvoering heeft.

Jeffrey Hoffmann Directeur Ballast Nedam Materieel