Stoer, stads en karaktervol

Ruime woningen en luxe appartementen

PoortMeesters

PoortMeesters is een stoer, stads en karaktervol woongebouw met ruime stadswoningen en luxe appartementen aan de ‘oevers’ van Nieuw Delft. PoortMeesters is de poort van een oase aan rust in de binnentuin, naar de levendigheid van het centrum van Delft.

  • 114 woningen
  • 50.000 liter water in het waterbergingssysteem
  • 4.000 keramieken tegels

De nieuwste en duurzame technieken

Alle stadswoningen en appartementen zijn energiezuinig en onderhoudsarm. Dat betekent: geen aansluiting op het gasnetwerk, maar 'all electric' wonen, met zonnepanelen op het dak en een warmtepomp die de cv-ketel vervangt.

Op het dak van de parkeergarage vind je de grootste klimaatneutrale binnentuin van Nederland, met een gezamenlijke ruimte voor alle bewoners en de privé tuinen van de stadswoningen. In de binnentuin is een uniek systeem voor waterhuishouding aangelegd. Het waterbergingssysteem vangt maar liefst 500.000 liter hemelwater op, wat kan worden hergebruikt voor de bewatering van het groen in de binnentuin.

De poort naar geluk

De twee bijzondere poorten van de PoortMeesters zijn de eyecatchers van dit project en werden ontworpen door architectonisch ontwerpbureau Studio RAP. De poorten zijn bekleed met een 3D geprint Delfts blauw kunstwerk dat bestaat uit 4.000 keramieken tegels. Deze tegels zijn ongeveer 40 bij 30 centimeter groot en zijn stuk voor stuk uniek. Samen vormen ze een kunstwerk dat als een gigantische legpuzzel in elkaar is geschoven. Een visueel statement.

Ligging en omgeving

Nieuw Delft ligt op een steenworp afstand van de historische binnenstad en treinstation Delft. Ook is het een plek waar je rust vindt: nieuwe grachten en stadspark. Daarnaast is de snelweg richting Rotterdam en Den Haag goed bereikbaar.

PoortMeesters is ontwikkeld door BPD en Ballast Nedam Development, naar een ontwerp van Vera Yanovshtchinsky Architecten. Ballast Nedam West heeft dit project gebouwd.

Meer informatie?

Bedrijfsdirecteur Ballast Nedam Development Onno Dwars

Anita Oudejans

Algemeen directeur Ballast Nedam West

Terug naar