Uilenstede Oost fase 2

Nieuwbouw van een studentencomplex met 233 woningen en algemene ruimten

Heddes Bouw & Ontwikkeling heeft in samenwerking met Ursem Modulaire Bouwsystemen een nieuw record gevestigd

In opdracht van Stichting DUWO zijn op de Amstelveense studentencampus Uilenstede 233 modulaire studentenwoningen als lego op elkaar gestapeld tot een permanente woontoren van elf lagen en een gedeelte in vijf lagen. Dit is een absolute primeur voor modulair bouwen in Nederland.

  • 233 modulaire studentenwoningen
  • 11 -laagse woontoren

Bouwmethode

Waar in fase 1 nog werd gebouwd met een conventionele traditionele bouwmethode is voor fase 2 van de vernieuwing van Uilenstede Oost het modulaire bouwsysteem van Ursem toegepast. Hiermee is de nieuwbouw aanzienlijk sneller en daardoor goedkoper gerealiseerd dan met de reguliere traditionele bouw. Daarmee is de keuze voor betaalbare en rendabele studentenhuisvesting gewaarborgd. 

De vernieuwingsopgave met in totaal 707 studentenwoningen verdeeld over zeven gebouwen is de ultieme benchmark tussen ‘het oude bouwen’ traditioneel op de bouwplaats en ‘het nieuwe bouwen’ produceren in de fabriek en monteren op locatie. In deze vergelijking wordt nu aangetoond dat er geen verschillen meer zijn in de beleving van het vastgoed. De hoogbouw van fase 1 en 2 hebben immers allebei dezelfde architectuur waarbij de keuze voor afwerkingsmaterialen zoals metselwerk, kozijnen, balkons, badkamers en keukens exact gelijk zijn.


De woning die is geproduceerd in de fabriek is in grote mate dezelfde als de woning gebouwd op de bouwplaats. De technische kwaliteit van het modulaire project, met een GPR score van 7,5, is zelfs iets hoger dan in fase 1 onder andere door voortschrijdende strengere regelgeving.

Meer informatie?

Niels Doodeman

Managing Director Heddes Bouw & Ontwikkeling

De passie voor bouwen ziet Niels terug bij Heddes Bouw & Ontwikkeling, waar ze gezamenlijk uitdagingen aangaan. Na uiteenlopende functies te hebben bekleed, is hij sinds 2002 lid van de directie. In 2011 is Heddes Bouw & Ontwikkeling onderdeel van Ballast Nedam geworden, waarin hij als Managing Director eindverantwoordelijk voor is.

→ Bekijk de website van Heddes
Niels Doodeman bedrijfsdirecteur Ballast Nedam West
Terug naar