Het hoogste modulaire project van Nederland

Een uniek gebouw van zestien verdiepingen hoog

Studentenwoningen Laan van Spartaan

Op de Laan van Spartaan in Amsterdam West bouwde Heddes Bouw & Ontwikkeling en Ursem Modulaire Bouwsystemen aan een uniek modulair gebouw van zestien verdiepingen. Het hoogste modulaire project van Nederland. In slechts veertien maanden tijd bouwden we de 361 studentenwoningen. Dat is alleen mogelijk doordat de woningen volledig in de fabriek geproduceerd zijn.

  • 16 verdiepingen
  • 361 studentenwoningen
  • 14 maanden bouwtijd

Intensieve samenwerking

De zelfstandige studentenwoningen met algemene voorzieningen (auto-, en fietsparkeergarage, gemeenschappelijke ruimtes) en commerciële plint aan de Jan van Galenstraat zijn ontworpen door Studioninedots. Om het gevraagde hoogteaccent, een toren van zestien hoog, te kunnen realiseren, is gebruik gemaakt van een modulair 3D beton bouwsysteem dat is ontwikkeld door de partners Heddes Bouw & Ontwikkeling, Ursem Modulaire Bouwsystemen en Schouten Techniek. Daarbij werd gezocht naar synergie tussen de partners in de vorm van expertise, ervaring en elkaar uitdagen in het vinden van innovatieve oplossingen. Een unieke ontwikkeling die door een hele intensieve samenwerking tot stand is gekomen.

Legostenen

In de fabriek werden de kant en klare woningen reeds voorzien van badkamers, keukens, afwerking en technische installaties zodat de nieuwbouw op locatie in een zeer korte tijd kon worden gerealiseerd. De zelfdragende woningen werden op de bouwplaats als LEGO steentjes, direct vanaf de vrachtwagen, op elkaar gestapeld. Zelfs de buitengevelafwerking werd al grotendeels in de fabriek op de modules gemonteerd zodat er op locatie zonder traditionele bouwsteigers kon worden gebouwd. Hierdoor was het mogelijk om een hoogbouw project grotendeels in de fabriek te realiseren waardoor er op de bouwtijd en kosten kon worden bespaard, de bouwoverlast op de locatie aanzienlijk worden beperkt en vanwege een industriële duurzame productiewijze de kwaliteit toenam. De beheersbaarheid van het gehele project is dankzij deze bouwmethode zeer groot.

 

Meer informatie?

Niels Doodeman

Managing Director Heddes Bouw & Ontwikkeling

De passie voor bouwen ziet Niels terug bij Heddes Bouw & Ontwikkeling, waar ze gezamenlijk uitdagingen aangaan. Na uiteenlopende functies te hebben bekleed, is hij sinds 2002 lid van de directie. In 2011 is Heddes Bouw & Ontwikkeling onderdeel van Ballast Nedam geworden, waarin hij als Managing Director eindverantwoordelijk voor is.

→ Bekijk de website van Heddes
Terug naar