The Student Hotel Amsterdam

Spoorgebouw City Living

We realiseren 258 kamers door middel van modulair bouwen

In The Student Hotel zijn 258 kamers gerealiseerd door middel van modulair bouwen.

In opdracht van City Living heeft Heddes Bouw & Ontwikkeling in nauwe samenwerking met Ursem Modulaire Bouwsystemen (UMBS) en Schouten Techniek de bouw van The Student Hotel aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam gerealiseerd. UMBS was leverancier van de prefab modules, welke per vrachtwagen naar de bouwplaats werden getransporteerd. De modules werden geproduceerd in de fabriek in Wognum en waren reeds voorzien van badkamer, afwerking en meubels.
Schouten Techniek nam hier de installatietechnische werkzaamheden voor haar rekening. Dit gebeurde zodanig dat de modules, wanneer deze waren geplaatst, alleen nog dienden te worden aangesloten. Een groot voordeel van deze manier van bouwen is, zeker in de komende periode, dat er onafhankelijk van het weer kan worden doorgewerkt. Voordeel op de bouwplaats zelf is het feit dat het aantal transportbewegingen minimaal is, vergeleken met traditionele bouw.

De eerste module werd geplaatst op vrijdag 26 oktober. Op woensdag 5 december was de zevende laag van de eerste toren gereed. Een bouwtijd van slechts 5,5 weken. Vervolgens is gestart met de gevelafwerking, welke bestond uit metselwerk. Dit werd in eenzelfde tempo als het plaatsen van de modules uitgevoerd. De tweede en derde toren bestaan, net als de eerste toren, uit zeven bouwlagen. De torens worden aan elkaar verbonden met loopbruggen.

Volgens planning wordt de laatste module in februari 2013 aangevoerd naar de bouwplaats. De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen. Het gehele project is opgeleverd in juni 2013, op dat moment hebben de eerste studenten hun intrek genomen in dit mooie complex.

Meer informatie?

Niels Doodeman

Managing Director Heddes Bouw & Ontwikkeling

De passie voor bouwen ziet Niels terug bij Heddes Bouw & Ontwikkeling, waar ze gezamenlijk uitdagingen aangaan. Na uiteenlopende functies te hebben bekleed, is hij sinds 2002 lid van de directie. In 2011 is Heddes Bouw & Ontwikkeling onderdeel van Ballast Nedam geworden, waarin hij als Managing Director eindverantwoordelijk voor is.

→ Bekijk de website van Heddes
Niels Doodeman bedrijfsdirecteur Ballast Nedam West
Terug naar