Sportcampus Zuiderpark Den Haag

Een geheel nieuw complex voor sport, bewegen en onderwijs

Prestigieus ontwerp vraagt onze brede expertise

De locatie van het oude ADO-stadion heeft een nieuwe, sportieve invulling gekregen. En hoe. In opdracht van de gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan hebben wij de Sportcampus Zuiderpark gerealiseerd. Een geheel nieuw complex voor sport, bewegen en onderwijs, met een vloeroppervlak van maar liefst 30.000 m2.

  • 30.000 m2 vloeroppervlakte
  • 3.500 tribuneplaatsen
  • 1.000 zonnepanelen
Sportcampus Zuiderpark is de thuisbasis van de opleidingen HALO en Sportmanagement van De Haagse Hogeschool en een dependance van ROC Mondriaan. De Sportcampus bevat een topsporthal met 3.500 tribuneplaatsen, een beachhal, een turnhal, een danszaal, een dojo, twee breedtesporthallen, vier gymzalen, collegezalen en diverse project- en onderzoeksruimten.

Uiterst nauwkeurig werken

De nieuwbouw is prestigieus, want de Sportcampus moet uiterst functioneel zijn, professionaliteit uitstralen én mensen inspireren het beste uit zichzelf te halen. Het gebouw heeft een ronde gevel met prefab betonnen sierelementen. Daarboven zit een in hoogte en diepte variërende luifel met roestvrijstalen shingles. Fraai, maar zeer bewerkelijk. Met de producent legden we alle afmetingen nauwkeurig vast.

Groen bouwen

Het ontwerp van het gebouw is heel ‘groen’. Met een warmte-koude-opslag, 1.000 zonnepanelen en sedum daken verhoogden we de isolatie en verkleinden we de CO2-footprint.

Meer informatie?

Halbe Veenstra

Managing Director Ballast Nedam Building Projects

Sinds 1 maart 2021 bekleedt Halbe de functie van Managing Director bij Ballast Nedam Building Projects. Hij is verantwoordelijk voor de oplevering van bouwprojecten, waarbij de tevredenheid van klanten en belanghebbenden voorop staat.

Terug naar