Ballast Nedam coacht studenten in duurzame ReThink Waste Challenge

In de ReThink Waste Challenge gaan meer dan 190 studenten van 72 universiteiten in 33 landen werken aan bedrijfsideeën en prototypes om afval te verminderen of te hergebruiken, herbruikbare materialen te creëren en bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Ballast Nedam is één van de bedrijven waar de studenten ideeën en prototypes voor gaan ontwikkelen. Zo dragen we bij aan een circulaire biobased economie en kunnen we zelf ook verder innoveren op dit vlak. 

Wat gaan de studenten precies voor ons uitdenken?

Dat kan van alles zijn: van een nieuw materiaal gemaakt van biomassa of een nieuwe technologie om waardevolle producten uit biomassaresten te halen, tot een efficiënter productieproces of diensten die een zero-waste toekomst een stap dichterbij brengen.

Tot juni 2023 zullen zij hun idee uitwerken tot een solide business propositie, waarbij ze worden ondersteund door experts waaronder Ballast Nedam. Daarna gaan ze dit pitchen voor de jury en potentiële investeerders.

Ballast Nedam is niet het enige bedrijf dat meedoet. Meer dan twintig bedrijven uit sectoren als agrofood, bouw, engineering consultancy, verpakkingen en afvalverwerking zijn er om hen te helpen en hebben zich aan de studenten voorgesteld op het Kick-off Event. De teams werken nu toe naar het eerste selectiemoment dat eind februari plaatsvindt. De teams die dat halen, gaan werken aan het verfijnen van hun concept, in de hoop een plek in de finale te bemachtigen.

Waarom doet Ballast Nedam hieraan mee?

Ballast Nedam wil in 2030 50% circulair, 100% afvalvrij en klimaatneutraal zijn. We dagen de studenten uit om oplossingen te vinden die ons hierbij kunnen helpen. Het is inspirerend en werkt motiverend om met ze te sparren én het geeft ons inzicht in de drijfveren van deze nieuwe generatie toekomstige collega's. Daarnaast zijn ook de andere partners interessant: de één zijn afvalstroom kan een oplossing zijn voor de ander. 

Terug naar: