Singelblok

Amsterdam Noord

Wonen en werken op 5 minuten afstand van Amsterdam CS

Nabij de Noord-Zuidlijn in Amsterdam bouwt Heddes Bouw & Ontwikkeling sinds het voorjaar van 2022 aan het Singelblok, gelegen in het nieuwe Centrumgebied Amsterdam-Noord. Op steenworp afstand van het eerder afgeronde project Kavel 1N2, ook wel ‘Gare du Nord', realiseren wij hier het project dat bestaat uit 401 woningen voor de sociale sector, middeldure en vrije sector huurwoningen. Maar ook komt er ruimte voor bedrijven, horeca en maatschappelijke voorzieningen.

  • 401 woningen
  • 5 minuten afstand van Amsterdam CS
  • 66 zorgwoningen

Woningen voor iedereen

Singelblok bestaat uit 401 woningen voor de sociale sector, middeldure en vrije sector huurwoningen, afgenomen door woningbelegger Vesteda en woningbouwvereniging Eigen Haard. Daarnaast zal een deel van het programma bestaan uit 66 woningen voor PerMens, dat zich inzet voor dak- en thuislozen en mensen die sociaal kwetsbaar zijn. Het programma wordt aangevuld met een Buurtkamer waar bewoners van Elzenhagen Zuid en omliggende buurten elkaar kunnen ontmoeten. Tot slot zal een beperkt deel worden ingevuld als bedrijfsruimte en parkeergelegenheid voor fietsen en auto’s (inclusief een autodeelconcept). Het dak van de parkeergarage wordt ingericht als binnentuin.

Stad en groen

Uitgangspunt voor het ontwerp was de combinatie tussen voldoende diversiteit in woningen en de bijdrage aan duurzame doelen voor de wijk Elzenhagen Zuid; een mix van stad en groen. Boven de woningen zal het dak worden voorzien van zonnepanelen. Daarnaast zullen waterbergende maatregelen ervoor zorgen dat water in dit plan niet direct wordt afgevoerd naar het riool. Aan de gevels van het gebouw komen nestkasten en verder zullen deze worden voorzien van groene beplanting, wat zal bijdragen aan de biodiversiteit in de wijk.

Bouwen aan de fundering

november 2022

Bekijk video

Elzenhagen Zuid

De nieuwe wijk Elzenhagen Zuid is volop in ontwikkeling en verandert de komende jaren in een stedelijke woonbuurt vol groen en 1.800 woningen in zowel de huur- als koopsector. Naar verwachting worden de woningen in het Singelblok in de tweede helft van 2025 opgeleverd.  

Meer informatie?

Niels Doodeman

Managing Director Heddes Bouw & Ontwikkeling

De passie voor bouwen ziet Niels terug bij Heddes Bouw & Ontwikkeling, waar ze gezamenlijk uitdagingen aangaan. Na uiteenlopende functies te hebben bekleed, is hij sinds 2002 lid van de directie. In 2011 is Heddes Bouw & Ontwikkeling onderdeel van Ballast Nedam geworden, waarin hij als Managing Director eindverantwoordelijk voor is.

→ Bekijk de website van Heddes
Terug naar: