More

703 zelfstandige studentenwoningen op het Leiden Bio Science Park

More Leiden

In opdracht van ontwikkelaar Yisheng bouwt Heddes Bouw & Ontwikkeling 703 zelfstandige studentenwoningen op het Leiden Bio Science Park (LBSP). Het ontwerp is van Paul de Ruiter Architects en VenhoevenCS en bestaat uit twee gebouwen van in totaal circa 23.000 m². Naast de zelfstandige studentenwoningen komen er verschillende gemeenschappelijke ruimtes en faciliteiten in de nieuwbouw, zoals studieruimtes, eetkamers, wasruimtes en daktuinen.

  • 703 studentenwoningen
  • 23.000 oppervlak
  • 2 gebouwen

Een complete campus

De ontwikkeling is gepland voor bewoning in het academisch jaar van 2023-2024. Naast de studentenwoningen omvat het project ook huurwoningen, winkels, horeca en andere collectieve voorzieningen.

LED verlichting op de bouwplaats

Op dit project wordt gebruik gemaakt van zogenaamde Darklicht armaturen. Dit zorgt ervoor dat het licht alleen schijnt op de bouwplaats. Dat is prettig voor omwonenden en beter voor de natuur. Ook besparen we door het gebruik van LED maar liefst 73% energie.

Een gevarieerde woonomgeving

De bouw van deze studentenaccommodatie is gestart in juli 2021 en is een mijlpaal in de ontwikkeling van het plan MORE en van de universitaire campus op het Leiden Bio Science Park als geheel. Met de komst van studentenwoningen in deze fase, en een grote variatie aan andere typen woningen in latere fases, zal het entreegebied zich verder ontwikkelen tot een levendige en gevarieerde woonomgeving, die 24/7 in beweging is.

Samenwerking

De ontwikkeling is tot stand gekomen in samenwerking met Lingotto en Red+. In het verkooptraject is Yisheng begeleid door Realnomics en CBRE. Studentenhuisvester Student Experience is verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer. Het ontwerp is van VenhoevenCS en Paul de Ruiter Architects en het landschapsontwerp is verzorgd door LANDLAB. De bouw is uitgevoerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling. Vanaf academisch jaar 2023-2024 zijn de woningen bewoond.

Niels Doodeman

Managing Director Heddes Bouw & Ontwikkeling

De passie voor bouwen ziet Niels terug bij Heddes Bouw & Ontwikkeling, waar ze gezamenlijk uitdagingen aangaan. Na uiteenlopende functies te hebben bekleed, is hij sinds 2002 lid van de directie. In 2011 is Heddes Bouw & Ontwikkeling onderdeel van Ballast Nedam geworden, waarin hij als Managing Director eindverantwoordelijk voor is.

→ Bekijk de website van Heddes
Terug naar: