MIX Amsterdam

Een kleurrijke mix van wonen, werken en spraakmakende voorzieningen

MIX Amsterdam

Op het Osdorpplein in het hart van Amsterdam Nieuw-West realiseert Heddes Bouw & Ontwikkeling in opdracht van MRP het project MIX Amsterdam. Dit project is gelegen naast het recent aan MRP opgeleverde project De Os, ook wel The Hub. Het ontwerp voor MIX Amsterdam is gemaakt door De Architecten Cie.

  • 528 appartementen
  • 360 extra parkeerplaatsen
  • 400 parkeerplekken voor fietsen

Van stadskantoor naar woonruimte

MIX Amsterdam neemt de plek van het oude stadskantoor in. In het tweede kwartaal van 2023 beginnen de bouwwerkzaamheden voor het project dat bestaat uit 528 woningen met een gemeenschappelijke binnentuin, een openbare fietsenstalling met plek voor ruim 400 fietsen en 383 nieuwe parkeerplaatsen als toevoeging bij de parkeergarage van Don Bosco. 162 van de 528 huurwoningen zijn bestemd voor de sociale sector.

Wonen en leven in de MIX

Op de begane grond komen winkels, kantoren en het kunst- en cultuurcentrum het Verhalenhuis. Het Verhalenhuis is een samenwerking tussen de openbare bibliotheek van Amsterdam, El Hizjra (centrum voor Arabische kunst en cultuur), radiozender FunX en filmhuis Oxville. Het Verhalenhuis krijgt een breed en actief programma voor de buurt en wordt een open en toegankelijke ontmoetingsplek.

Een uitdaging binnen gebiedsontwikkeling

Net als voor project De Os, vormt het nieuwbouwproject MIX Amsterdam gezien de locatie één van de grootste uitdagingen binnen de gebiedsontwikkeling op het Osdorpplein. Het Osdorpplein is een drukbezocht deel van Amsterdam Nieuw-West en er zijn vele doelgroepen om rekening mee te houden: van ondernemers tot vervoerders en van omwonenden tot bezoekers.

Een nieuw icoon

De opgedane ervaring bij De Os wordt toegepast bij het realiseren van MIX Amsterdam. Volgens Heddes Bouw & Ontwikkeling is het een eer om dit vervolgproject te mogen realiseren en daarmee een nieuw icoon voor dit groeiende, grootste stadsdeel van Amsterdam te mogen verwezenlijken.

Meer informatie?

Niels Doodeman

Managing Director Heddes Bouw & Ontwikkeling

De passie voor bouwen ziet Niels terug bij Heddes Bouw & Ontwikkeling, waar ze gezamenlijk uitdagingen aangaan. Na uiteenlopende functies te hebben bekleed, is hij sinds 2002 lid van de directie. In 2011 is Heddes Bouw & Ontwikkeling onderdeel van Ballast Nedam geworden, waarin hij als Managing Director eindverantwoordelijk voor is.

→ Bekijk de website van Heddes
Terug naar: