Hoogste punt aan noordkant Groene Loper Maastricht

Met een hoogte van 30 meter is het hoogste punt bereikt van Fase 2c binnen project De Groene Loper Maastricht. Dit is het op een na laatste hoogste punt aan de noordkant, in de toekomst verschijnt er nog één hoger punt aan de noordkant van de Groene Loper in de vorm van een toren.

Fase 2c bestaat in totaal uit 121 woningen, waaronder 10 herenhuizen in het koopsegment, 32 koopappartementen, 38 middenhuur-appartementen en 41 sociale huurappartementen. Door deze mix van woningen voor diverse doelgroepen gelijktijdig te bouwen, ontstaat er een warme en inclusieve gemeenschap.

Deze woningen, ontwikkeld door Ballast Nedam Development, worden door onze dochterorganisatie Laudy Bouw & Ontwikkeling gebouwd aan President Rooseveltlaan en de Kolonel Millerstraat. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in het vierde kwartaal van 2022 hun nieuwe huis betrekken.

Over De Groene Loper Maastricht

Aan De Groene Loper Maastricht ontwikkelt Ballast Nedam Development de komende jaren in totaal zo’n 1.176 woningen en appartementen waarvan een derde opgeleverd of ontwikkeld is. 170 woningen en 41 zorgwoningen zijn momenteel in aanbouw en circa 170 woningen zijn reeds opgeleverd. Een indrukwekkende gebiedsontwikkeling waarmee een nieuw stadsdeel voor Maastricht wordt gecreëerd en de voorheen opgesplitste stad weer één is.

Dit project heeft een opvallend hoge duurzaamheidsambitie. Doordat de herenhuizen en de koopappartementen energieneutraal zijn, komen ze in aanmerking voor een aantrekkelijke groene hypotheekvorm. Het gebruik van onder andere zonnepanelen en warmtepompen maken dit mogelijk. Daarbij zijn de woningen en appartementen vanzelfsprekend gasloos.

De impuls voor biodiversiteit in de stad, die kenmerkend is voor de Groene Loper, wordt doorgetrokken. Zo worden, samen met Vogelbescherming Nederland, bijvoorbeeld nestkasten verwerkt in de gevels om de biodiversiteit letterlijk in huis te halen.

Terug naar: