Enabling Works Project Aruba International Airport

De Aruba Airport Authority (AAA) gaat haar bestaande terminalgebouw uitbreiden en een deel van de bestaande terminal renoveren om aan de toenemende verkeersvraag bij Aruba International Airport Koningin Beatrix het hoofd te bieden. Dit project is gevat in het Gateway 2030 plan.

Een deel van de uitbreiding van het vliegveld is het ‘Enabling Works Project’. Dit project omvat de fysieke voorbereiding van het gebied voor de terminaluitbreiding.
Daarin realiseren we het verwijderen van bestaande vitale functies voor de luchthaven, zoals stroom- en watervoorziening, de productie van gekoeld water en de belangrijkste toegangspoort aan de airside voor voertuigen. Deze diensten zullen worden ondergebracht in een nieuwe centrale utiliteitscentrale die een betrouwbare, uitbreidbare en toekomstbestendige faciliteit zal bieden.

Het Enabling Works Project omvat de bouw van het nieuwe utiliteitsgebouw en het nieuwe hoofdpoortengebouw aan de airside. Het project omvat daarnaast ook installatie, testen en inbedrijfstelling van verschillende apparatuur items en -systemen.

Locatie

Oranjestad, Aruba

Tags
  • International Projects
  • construction
  • Toekomstbestendig
Projectgegevens

Project Fase: Realisatie

Bouwtijd: 2018 - 2020

Opdrachtgever: Aruba Airport Authority

Werelddoelen