Vijf stalen bruggen in Conakry, Guinee, zorgen voor betere mobiliteit en leefkwaliteit

Ballast Nedam International Projects gaat 5 bruggen ontwerpen en bouwen in Conakry, de drukke hoofdstad van Guinee. Binnen dit project legt Ballast Nedam ook 12 kilometer aan toegangswegen aan.

Het Vijf Bruggen-project in Guinee is een opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Transport uit Guinee. Het project zorgt voor beter bereikbare stadswijken, grotere economische kansen voor de inwoners en snellere routes naar ziekenhuizen en andere voorzieningen. De stalen bruggen gaan de drukte op de snelwegen verlichten en maken het veiliger om van A naar B te komen.

 

764 meter totale bruglengte

De bruggen zijn opgebouwd uit vakwerkliggers met een lengte van 48 meter en krijgen twee rijstroken. De bruggen in Kassonyah (96 meter lengte), Koroty en Demoudoulla (144 meter lengte) en Kissosso en Kakimbo (192 meter lengte) krijgen aan beide kanten een voetpad om de veiligheid van wandelaars te garanderen.

Samenwerking voorop

“Dit project is een goed voorbeeld van het combineren van Nederlandse inbreng om een ontwikkelingsproject te laten slagen”, zegt Erik Beekmans, Director Export & Project Finance bij Ballast Nedam International Projects. “We hebben een duurzame oplossing voor onze klant kunnen realiseren dankzij de samenwerking tussen de aannemer en de financierende instituten Invest International Public Programs (subsidie) en de commerciële lening van Invest International Capital op basis van de dekking van Atradius Dutch State Business."

"Daardoor profiteert onze klant niet alleen van Europese normen op technisch gebied, maar ook op het gebied van milieuvriendelijke en sociale bouwmethoden. Dit, in combinatie met een zeer aantrekkelijke financiering vanwege het subsidie-element en de lange looptijd van de lening, maakt het een zeer goede investering in de Guinese infrastructuur. We zijn ervan overtuigd dat we dit partnerschap ook voor toekomstige Afrikaanse projecten kunnen laten werken."

We zijn ervan overtuigd dat we dit partnerschap ook voor toekomstige Afrikaanse projecten kunnen laten werken
Erik Beekmans Director Export & Project Finance Ballast Nedam International Projects
Naast onze samenwerkingen met Dijkstaal International en Invest International, werkt Ballast Nedam International Projects nauw samen met de overheden van Nederland en Guinee. Zo zorgen we ervoor dat de zorg voor het milieu en de leefkwaliteit voorop staan. Met milieu- en sociale plannen zorgen we ervoor dat de impact van de bouwwerkzaamheden zo klein mogelijk is. Dit wordt continu geëvalueerd door een onafhankelijke consultant. Bovendien betrekt Ballast Nedam International Projects de lokale bevolking bij dit project, zodat zij ook kunnen meebouwen aan deze verbetering in Conakry.
Terug naar: