Eerste leiding bij watervoorziening Hemmathagama is gelegd

De eerste leiding is gelegd voor de waterzuiveringsinstallatie in Hemmathagama, Sri Lanka. De bouw van een intake en waterzuivering zorgt ervoor dat 17.000 inwoners van zeven dorpen in het gebied schoon drinkwater krijgen. De waterzuivering wordt aangesloten op een compleet nieuw leidingnetwerk. Schoon drinkwater betekent minder ziektes en minder druk op de gezondheidszorg.

Ballast Nedam International verzorgt dit watervoorzieningsproject van ontwerp tot aansluiting. Om de grote complexiteit van het project te illustreren: we gebruiken leidingen met een totale lengte van 111 kilometer om het schone water naar de 17.000 woningen in de omgeving te krijgen. De leidingen lopen - deels ondergronds, deels bovengronds - over het terrein van veel verschillende eigenaren. Als het project is afgerond, krijgen de zeven dorpen elk een eigen reservoir.

Het waterleidingnet heeft een capaciteit van 21.000 m3 per dag. Het bergachtige terrein is een groot voordeel, de hoogteverschillen en de zwaartekracht ervoor zorgen dat er geen waterpompen nodig zijn. Dit maakt de uitvoering goedkoper én milieuvriendelijker. 

"Door deze schone, gezuiverde watervoorziening aan de families van Hemmathagama te leveren, verwachten we de sociaaleconomische vooruitzichten van dit gebied te verbeteren", aldus Serkan Kumbasar, projectmanager bij Ballast Nedam International. "Dat is wat ons drijft om alle Covid-19-gerelateerde obstakels te overwinnen om ervoor te zorgen dat we op tijd leveren en de verwachtingen overtreffen."

Terug naar