Feestelijke opening studentencampus YOURS Leiden

Yours fase II bestaat uit 467 studentenwoningen, die zijn ontwikkeld en gerealiseerd door VORM, Ballast Nedam en Syntrus Achmea. De studentenwoningen zijn inmiddels allemaal verhuurd door studentenhuisvester DUWO.

Combinatie van duurzame systemen

Twee gloednieuwe complexen met respectievelijk 218 en 249 studentenwoningen vormen samen het tweede deel van campus Yours op de Leidse Schans. In 2015 werden de ruim 600 woningen van het eerste deel al in gebruik genomen.

De nieuwe studentenwoningen op de campus zijn uiterst duurzaam en helemaal klaar voor de energietransitie. Net als de eerder gebouwde studentencomplexen zijn de twee nieuwste gebouwen volledig gasvrij en extra geïsoleerd. Verwarming en warm tapwater worden hier geleverd door een combinatie van een warmtepompboiler, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW) en vele zonnepanelen op de daken. De campus voldoet daarmee aan de door de gemeente gestelde duurzaamheidseisen.

Fijne woonplek

De woningen zelf zijn voor het overgrote deel ruime studio’s met eigen voorzieningen. De YOURS campus, ontworpen door Mecanoo Architecten, is een fijne woonplek voor vele honderden Leidse studenten, krap zes minuten fietsen van het historische centrum en met een NS-station (Lammenschans) op loopafstand.