Ballast Nedam West start bouw De Jonker en De Ridder

Dit bouwproject is door Ballast Nedam West uit Capelle aan den IJssel gezamenlijk tot stand gekomen met architect INBO uit Amsterdam, constructeur TWP uit Zwijndrecht en installatie-adviseur KVMC uit Dordrecht. Het resultaat hiervan wordt op papier zichtbaar in de vorm van twee woongebouwen genaamd De Jonker & De Ridder.Hiermee wordt de voormalige locatie van de basisschool De Driemaster nieuw leven ingeblazen.

Elk woongebouw biedt ruimte aan 49 huurwoningen van verschillend formaat met hun eigen inpandige bergingen en volgens de laatste standaarden op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. De oplevering van de woningen zal medio 2e/3e kwartaal 2021 zijn.

Energie zuinig bouwen

De gebouwen worden voorzien van hoogwaardige isolatie, een slim gekozen installatie en een aansluiting van de woningen op de stadswarmte van NUON/Vattenfall. De kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige woningen zijn gasloos uitgevoerd, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor de toekomst en de daarbij behorende energie-transitie. Daarnaast wordt het dak van beide gebouwen voorzien van zonnepanelen ten behoeve van de algemene voorzieningen van de gebouwen.

De Jonker van Rijnhart Wonen

Eén van de twee woongebouwen is genaamd De Jonker en is eigendom van Rijnhart Wonen. Deze sociale huurwoningen worden aangeboden via het regionale woningtoewijzingssysteem hureninhollandrijnland.nl

De Ridder van Amvest

Dennis Wedding, Portfolio Manager Amvest: “Deze 49 woningen zijn een welkome aanvulling op onze woningportefeuille. Ze zijn bereikbaar voor een grote groep mensen voor wie het nu moeilijk is om aan een woning te komen. In overleg met Rijnhart Wonen kijken we of we de doorstroming vanuit de sociale woningen in Leiderdorp op gang kunnen brengen, door een deel van de woningen met voorrang toe te wijzen aan mensen die een sociale woning achterlaten.”