Concessions

Vooraan in de keten combineert de divisie Concessions het aantrekken van projectfinanciering met juridische en commerciële expertise. Een professioneel team van project managers en financiële - en juridische specialisten houdt zich bezig met het ontwikkelen managen en beheren van integrale DBFM(O)/PPS contracten op het gebied van infrastructuur en vastgoed. Met een focus op langjarige betrokkenheid bij de projecten.

De Nederlandse overheid gebruikt zeer actief het PPS model om projecten te realiseren. Maar ook lagere overheden stappen steeds meer over op deze wijze van marktbenadering. Belangrijkste overweging hierbij is dat er een betere prijs kwaliteit verhouding ontstaat. We geven stadsdelen een nieuwe impuls, zoals we doen bij Hart van Zuid in Rotterdam. We zijn aandeelhouder in de A9 Gaasperdammerweg. Maar we stelden bijvoorbeeld ook Justitieel Complex Zaanstad beschikbaar voor een afgesproken vergoeding waarbij Ballast Nedam de realisatie en het beheer verzorgt. 

De divisie Concessies is een zeer actieve ontwikkelaar van deze projecten. Hiervoor werken we samen met de internationale banken, verzekeraars en financiële investeerders. De projecten worden veelal in (internationale) consortia uitgevoerd. De verantwoordelijkheid van een consortium behelst het ontwerpen, financieren, beheren en onderhouden van een project.