Knightsbridge in Hyde Park

Een nieuwe 'hub' om te wonen en genieten

406 exclusieve woningen onder de rook van Schiphol

In december 2022 tekende Heddes Bouw & Ontwikkeling de samenwerkingsovereenkomst voor project Knightsbridge. Op 12 minuten van de Zuidas van Amsterdam en op 4 minuten van Schiphol, wordt bij station Hoofddorp de nieuwe wijk Hyde Park gebouwd. In totaal komen hier zo’n 3.800 appartementen in een levendig stadspark waar onder andere ook winkels, horeca en terrassen een plaats krijgen.

  • 406 exclusieve woningen
  • 12 minuten van de Zuidas Amsterdam
  • 4 minuten vanaf Schiphol

Knightsbridge

De gebouwen worden in verschillende fases gebouwd. Het blok Knightsbridge wordt door Heddes Bouw & Ontwikkeling gerealiseerd en bestaat uit 406 luxe appartementen. Het plan is ontworpen door architect Do Janne Vermeulen van Team V Architectuur. Met merendeel van de appartementen is voorzien van een eigen buitenruimte. Daarnaast heeft elke bewoner toegang tot de fraaie binnentuin, ontworpen door landschapsarchitect Piet Oudolf.

402 woningen,
6 huizen

De appartementen in Knightsbridge zijn divers, kwalitatief hoogwaardig en bestaan uit studio’s, twee-, drie- en vierkamerappartementen, maisonnette appartementen en penthouses. Het blok bestaat uit zes verschillende gebouwen, ook wel ‘huizen’ genoemd, met elk een eigen soort architectuur, maar vormen samen één geheel. Huis één omvat 76 appartementen, huis twee 55 appartementen, huis drie 81 appartementen, huis vier 81 appartementen, huis vijf 77 appartementen en huis zes 36 appartementen.

Divers publiek

Knightsbridge spreekt een divers publiek aan door de verschillende soorten woningen met als doel een aangename mix van ‘jong en oud’: samenwonenden, jonge gezinnen, empty nesters, senioren en expats. Knightsbridge biedt voor iedere doelgroep een woning. In de kelder komen parkeervoorzieningen en faciliteiten om fietsen te stallen. Daarnaast is er op de begane grond ruimte voor horeca, maatschappelijke voorzieningen en een sportschool.

Duurzaam

Knightsbridge is een duurzaam gebouw met een hoge isolatiewaarde en een eigen warmte- koude opslag installatie (WKO). Alle appartementen krijgen een eigen aansluiting op deze WKO waarbij men naast verwarmen, in de zomer ook kan kiezen voor koelen met de aanwezige vloerverwarming.

Meer informatie?

Niels Doodeman

Managing Director Heddes Bouw & Ontwikkeling

De passie voor bouwen ziet Niels terug bij Heddes Bouw & Ontwikkeling, waar ze gezamenlijk uitdagingen aangaan. Na uiteenlopende functies te hebben bekleed, is hij sinds 2002 lid van de directie. In 2011 is Heddes Bouw & Ontwikkeling onderdeel van Ballast Nedam geworden, waarin hij als Managing Director eindverantwoordelijk voor is.

→ Bekijk de website van Heddes
Terug naar: