Tuinbuurt Vrijlandt: wonen in een oase met groen en water

Een energieneutrale stadswijk in Rotterdam

Tuinbuurt Vrijlandt

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een energieneutrale stadswijk in Rotterdam Zuid. Een duurzame wijk met 290 huur- en koopwoningen in een karakteristiek tuindorp van de 21e eeuw, gelegen aan of bij het water. Dit project, ontwikkeld door Ballast Nedam Development, wordt momenteel gerealiseerd door Ballast Nedam West. De tuinbuurt nodigt uit om te wandelen, te spelen, te fietsen en elkaar te ontmoeten.

  • 190 vrije sector woningen
  • 100 sociale huurwoningen
  • 4 DGBC Woonmerk

Tuinbuurt van de toekomst 

In het tuindorp staan ontmoeting en sociale cohesie centraal. De wijk kenmerkt zich door een typische tuindorp-uitstraling, met erkers en detaillering in het metselwerk als essentieel onderdeel van het ontwerp. Dankzij nestkasten, zonnepanelen, elektrische deelauto’s en een buurtkas, sluit deze wijk helemaal aan op de 21e eeuw.

Groen en veilig

Tijdens de gebiedsontwikkeling hebben we rekening gehouden met een groen en veilig karakter. Daarom krijgt Tuinbuurt Vrijlandt hagen, bomen en de centraal gelegen waterpartij, zodat de wijk prettig en sociaal aanvoelt.

De straten zijn ontworpen met oog op het langzaam verkeer. Parkeren van de auto gebeurt voornamelijk in parkeerhofjes tussen de bouwblokken, uit het zicht. Dit zorgt ervoor dat de omgeving kindvriendelijk is en het karakter van de het originele tuindorp in stand blijft. Met succes: Tuinbuurt Vrijlandt krijgt minimaal 4 sterren van het DGBC Woonmerk waarmee aantoonbaar een duurzame wijk wordt gerealiseerd.

In actie voor de vogels

Ballast Nedam heeft samen met Vogelbescherming Nederland actie ondernomen om de tuinbuurt zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor vogels en zoogdieren. Zo ontvangen alle nieuwe bewoners een vogelpakket met materiaal en tips om de tuin zo vogelvriendelijk mogelijk in te richten en komen diverse nestkasten als inbouwstenen in de gevels.

Meer informatie?

Bedrijfsdirecteur Ballast Nedam Development Onno Dwars
Terug naar: