Een fabriek zo groot als negen voetbalvelden

Opgeleverd in recordtempo

Nieuwbouw Nacelle fabriek

Samen met Heitkamp Ingenieur und Kraftwerksbau GmbH (ook onderdeel van Rönesans Holding) bouwen we de nieuwe (LEED Gold) Nacelle fabriek van Siemens AG. Daarnaast zijn wij ook verantwoordelijk voor het ontwerp. De oplevering van de fabriek vindt in een recordtijd van elf maanden plaats.

  • 55.000

    omvang

  • 11

    realisatietijd

  • 30

    hoge productiehal

Wet van de grote getallen

De afmetingen van het project zijn enorm: circa 55.000 vierkante meter, vergelijkbaar met 9 voetbalvelden. Hier vindt straks de eindmontage plaats van generatoren, hubs en nacelle back-ends. Samen vormen zij een volledige nacelle, de kern van offshore windturbines. We bouwen een productiehal met een hoogte tot 30 meter en een twee verdiepingen tellend gebouw van ongeveer 3.800 vierkante meter met ruimte voor kantoren en een kantine.

Bouw record

De oplevering van de fabriek vindt binnen de recordtijd van elf maanden plaats. De fabriek wordt met een enorme snelheid gebouwd, want de productie van de zeven megawatt offshore windturbines start deze zomer. Deze snelheid is alleen mogelijk door de nauwe samenwerking tussen Siemens Real Estate, Siemens Wind Power, Architect Brüning Rein en ons (Ballast Nedam en Heitkamp Ingenieur en Kraftwerksbau GmbH).

Eén team

Ballast Nedam en Heitkamp Ingenieur en Kraftwerksbau GmbH zijn allebei onderdeel van de Renaissance Group. Beide bedrijven hebben wereldwijd al tientallen jaren ervaring met Siemens. We kennen elkaars sterke punten en dat geeft ons de mogelijkheid om optimaal als één team samen te werken.

Meer informatie?

Ronald de Geus

Managing Director Ballast Nedam Infra Projects

Ronald is opgegroeid in een internationale omgeving, daarin is ook zijn carrière in integrale projecten vormgegeven. Vanuit zijn ontwerp- en engineering achtergrond is hij doorgegroeid in de project management van grote complexe projecten. Met die ervaring en beheersing van kennis maakt hij dankbaar gebruik in zijn huidige rol als Managing Director van Ballast Nedam Infra Projects, waarbij een klantgerichte focus wordt gehanteerd bij de tender- en projectselectie.

Business Unit Director Ronald De Geus Ballast Nedam Infra Projects

Terug naar