Een tankstation voor waterstof

Speciaal voor bussen van Connexxion

Waterstofstation Heinenoord

Ballast Nedam Industriebouw is gespecialiseerd in de (ver)bouw en het onderhoud van tankstations, zowel voor traditionele brandstoffen als voor LNG, CNG en waterstof. Al in 2013 bouwden we in Helmond het eerste 700 bar-waterstoftankstation van Nederland, voor bussen, vrachtwagens én personenauto’s. Mede door onze ruime ervaring gaf Everfuel ons de opdracht om in Heinenoord een waterstofstation voor bussen te realiseren.

  • 20 bussen op waterstof
  • 112 virbopalen
  • 40 procent asfaltreductie

Energietransitie

We vinden het belangrijk om bij te dragen aan de energietransitie. Daarom willen we onze kennis en ervaring graag inzetten voor de bouw van waterstofstations zoals in Heinenoord. Voor Waterstofstation Heinenoord voerden we alle bouwwerkzaamheden uit. Van het heiwerk en het grondwerk tot de staalbouw en het elektrawerk voor het station. Daarmee ontzorgden we onze opdrachtgever dus volledig.

Capaciteit

Het waterstofstation voorziet op dit moment twintig bussen van Connexxion van waterstof. Maar het station heeft capaciteit voor meer dan vijftig bussen. Bovendien is de tankdruk ook geschikt voor vrachtwagens en andere zware voertuigen. Dat maakt dat Waterstofstation Heinenoord helemaal klaar is voor de toekomst.

Asfaltreductie

De veengrond in Heinenoord vormde een extra uitdaging. Deze ondergrond is namelijk niet dragend. Om de grond te verbeteren, gebruikten we het duurzame middel Geosta. Dit is een natuurlijke grondverbeteraar die de grond sterker maakt. Bijkomend voordeel is dat daardoor minder asfalt nodig is. In Heinenoord leverde dat zelfs een asfaltreductie van veertig procent op.

Meer informatie?

Terug naar