Een toekomstbestendig academisch ziekenhuis

Kwalitatief hoogstandje op krappe bouwlocatie

Nieuwbouw Erasmus Medisch Centrum

Op een postzegel grond bouwen we in hartje Rotterdam een nieuw toekomstbestendig academisch ziekenhuis. Pal naast een ziekenhuis dat volop in bedrijf is. Een kans van once in a lifetime, vindt de Raad van Bestuur van het Erasmus Medisch Centrum. Het ontwerp stelt dan ook extreem hoge eisen aan functionaliteit, uitstraling, hygiëne, veiligheid en constructie. Voor ons een fantastische uitdaging.

  • 120

    hoge kantoortoren

  • 300

    lange glas overkapte ruimte

Om op de huidige locatie te kunnen bouwen, moesten we eerst ruimte maken. Vandaar dat we de oude locatie aanpasten met kleine renovaties, loopbruggen, verlegde entrees en aangepaste aanrijroutes. En dan nog blijft ons werkterrein uiterst klein. Ook omdat middenin de bouwput een gebouw blijft staan waar nog tot de verhuizing wordt gewerkt.
Ziekenhuis gewoon in gebruik

Het huidige ziekenhuis blijft tijdens de nieuwbouw gewoon in gebruik, dit geldt ook voor de directe omgeving. Dus moeten we rekening houden met – soms uiterst kwetsbare – patiënten, veel bezoekers, leveranciers, omwonenden en passanten. We troffen diverse maatregelen om overlast te beperken, zoals geluidswerende mantels om de heistellingen, goed overleg met medewerkers en omwonenden en de bewaking van routes en veiligheid.

Logistieke puzzel

Door de beperkte werkruimte besloten we in het Rotterdamse havengebied ruimte te reserveren voor de opslag van vrachtwagens. Die kunnen we oproepen precies op het moment dat ze nodig zijn. Het nieuwbouwplan was al uitdagend, maar werd nog uitdagender, doordat tijdens de bouw diverse aanpassingen aan het ontwerp zijn gedaan. Zo voegde de opdrachtgever een compleet extra gebouw toe. Geen probleem, dat doen we er ‘gewoon’ binnen de oorspronkelijke planning bij.

Meer informatie?

Jochem van Uden

Commercieel Directeur Ballast Nedam Building Projects

Jochem werkt met grote passie en toewijding aan de iconische bouwprojecten die we op onze naam hebben staan. Hij weet als geen ander hoe de wensen van de klant te vertalen naar alle expertises binnen Ballast Nedam. Door het managen van verwachtingen met de focus op de relatie creëert hij duurzame samenwerkingen.

Commercieel Directeur Jochem van Uden

Terug naar