Natuurbrug Zeepoort
De aanleg van Natuurbrug Zeepoort over de Zeeweg zorgt voor een goede verbinding tussen de deelgebieden in het Nationaal Park en voor een bevordering van uitwisseling tussen dier- en plantensoorten. Zo blijft de flora en fauna in het gebied gezond.
-
24.000 m3 beton gestort
-
3 maanden eerder opgeleverd
Verkeersveiligheid
Planten en dieren, zoals de ree, wezel, hazelworm, zandhagedis, rugstreeppad, duinroos en allerlei vlindersoorten krijgen door de komst van de brug een groter aaneengesloten leefgebied. Zodra de dieren het hebben gevonden, zullen grote dieren zoals reeën de natuurbrug gaan gebruiken om over te steken. Daarmee neemt de kans op botsingen af en neemt de verkeersveiligheid toe.
Monnikenwerk
Zowel het ontwerp als de manier van bouwen kennen unieke kenmerken. Als je onder ‘de zeemeeuw’ doorrijdt, zie je bijvoorbeeld een prachtig geribbeld patroon in het beton. Dit doet denken aan ‘‘een strandvlakte waarop wind en water hebben ingewerkt”. Het is een monnikenwerk volgens de projectleider, maar met geweldig resultaat.
Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen tijdens de stort van 24.000 m3 beton, is voor een ambitieuze 24-uurs aanpak gekozen. Hierdoor kon de Zeeweg ruim voor het moment dat de eerste strandgangers van het mooie weer wilden genieten, weer open.
Door de goede planning en de gunstige omstandigheden is het project zelfs drie maanden eerder opgeleverd dan gepland.