Multifunctioneel stadion in Amsterdam

Een iconische plek weer helemaal van deze tijd maken

Johan Cruijff ArenA

Het stadion blijft spraakmakend, want het wordt de komende tijd verbouwd. Zodat het gebouw weer past bij de ambitie om een modern en aantrekkelijk stadion te zijn. Voor grote voetbalwedstrijden én andere evenementen, zoals concerten.

In 2020 worden vier EK-wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA gespeeld. Voor die tijd wil de ArenA uitbreiden. Niet in capaciteit, maar in kwaliteit. Met meer comfort, modernere voorzieningen en meer ruimte dan twintig jaar geleden, toen we de ArenA bouwden. Nu lopen de bezoekersstromen op drukke momenten soms vast. Uitbreiding van de omloop biedt meer ruimte en comfort voor bezoekers.

The show must go on

In fase 1, de aanpak van de oostzijde, realiseren wij als hoofdaannemer en bouwer een grotere omloop en restaurant. Daarvoor bouwen we een ‘kussengevel’ – een efte-gevel – en transformeren zo de holle buitenkant van de omloop naar een bolle. We breken muren door, bouwen over de bestaande weg heen die onder de ArenA doorloopt en zorgen intussen dat wedstrijden en evenementen gewoon doorgaan. The show must go on!

Ruimte genereren

Bezoekers reageren enthousiast: zij zijn trots dat we hun ArenA aanpakken en nog mooier maken. En de Johan Cruijff ArenA waardeert onze open en oplossingsgerichte samenwerking. Wanneer de Toppers of Armin van Buuren optreden, genereren we tijdelijk meer ruimte voor de verschillende auto- en bezoekersstromen. Door bijvoorbeeld hekken te verschuiven of werkzaamheden aan te passen. Voor realisatie van fase 2 (de noordzijde) en fase 3 (de zuidzijde) verkennen we nu samen de mogelijkheden.

Meer informatie?

Jochem van Uden

Commercieel Directeur Ballast Nedam Building Projects

Jochem werkt met grote passie en toewijding aan de iconische bouwprojecten die we op onze naam hebben staan. Hij weet als geen ander hoe de wensen van de klant te vertalen naar alle expertises binnen Ballast Nedam. Door het managen van verwachtingen met de focus op de relatie creëert hij duurzame samenwerkingen.

Commercieel Directeur Jochem van Uden

Terug naar