Verbouwing van Johan Cruijff ArenA in Amsterdam

Een iconische plek weer helemaal van deze tijd

Johan Cruijff ArenA

In 2020 werden vier EK-wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA gespeeld. Voor die tijd wilde de ArenA uitbreiden. Niet in capaciteit, maar in kwaliteit. Daarom is het stadion verbouwd en kregen bezoekersstromen de ruimte tijdens grote voetbalwedstrijden én andere evenementen, zoals concerten.

Kortom: de Johan Cruijff ArenA kreeg meer comfort, modernere voorzieningen en meer ruimte dan twintig jaar geleden, toen we de ArenA bouwden.

The show must go on

In fase 1, de aanpak van de oostzijde van het stadion, realiseerden wij veel meer ruimte op de omlopen achter de tribunes van de 1e en 2e ring. Ook kwamen er extra liften, toiletten, cateringpunten en roltrappen. Het aantal zitplaatsen bleef gelijk. De grotere omloop zorgt ervoor dat het stadion ook aan de buitenkant veranderd.


De zogenoemde 'kussengevel' (ook wel een efte-gevel genoemd) zorgt voor een nieuwe bolle vorm van het stadion.

We braken muren door, bouwden over de bestaande weg heen die onder de ArenA doorloopt en zorgden intussen dat wedstrijden en evenementen gewoon door konden gaan. The show must go on!

Meer informatie?

Halbe Veenstra

Managing Director Ballast Nedam Building Projects

Sinds 1 maart 2021 bekleedt Halbe de functie van Managing Director bij Ballast Nedam Building Projects. Hij is verantwoordelijk voor de oplevering van bouwprojecten, waarbij de tevredenheid van klanten en belanghebbenden voorop staat.

Terug naar