Westfield Mall of the Netherlands officieel geopend

Het begin was er al: winkelcentrum Leidschenhage in Leidschendam. In opdracht van Unibail-Rodamco-Westfield heeft Ballast Nedam dit uitgebreid tot het allergrootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Westfield Mall of the Netherlands is vanaf vandaag officieel geopend en vormt een hele nieuwe wereld op winkelgebied.

Het winkelcentrum is geheel volgens de coronamaatregelen geopend, in een veilige winkelomgeving voor de beperkte groep bezoekers. 

Mall of the Netherlands bestaat uit 117.000 m2 verhuurbaar oppervlak, met 280 winkels, restaurants en recreatiebestemingen. Binnen het project zorgden we aan de noord- en zuidzijde voor de karakteristieke daken, de vloeren, de gevels en het betonwerk. Meestal is beton gewapend met staal, maar voor deze gevelelementen kiezen we voor beton waar kleine vezels in zijn gestort. Dat zorgt voor een dunne en relatief lichte betonnen gevel, zonder dat het op kwaliteit moet inleveren.

BREEAM Nieuwbouw

Naast Ballast Nedam werkten meerdere bedrijven en aannemers aan dit project. Deze nevenaanneming is een relatief ongebruikelijke contractvorm in Nederland, maar past ons goed. We nemen graag een actieve, verbindende rol en kunnen sneller inspelen op veranderingen.

Zo behaalden we op het gebied van duurzaamheid bijvoorbeeld de score ‘Very Good’ met ons BREEAM-NL Ontwerpcertificaat voor BREEAM Nieuwbouw.

Terug naar